Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλειστή η χωματερή

Κλειστό κράτησε χτες ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής και ταυτόχρονα μέλη της διοίκησής του έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Νάκο προκειμένου να ασκήσουν πίεση ώστε να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός, με τον οποίο φορτώνεται η πλειοψηφία των σκουπιδιών στο Θριάσιο.

Η χτεσινή κινητοποίηση, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια υποκριτική ενέργεια, καθώς είναι ενδεικτικό ότι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι απλά και μόνο με την υπόσχεση του υφυπουργού ότι θα κατασκευαστούν οι δυο ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα. Γνωρίζουν βέβαια ότι οι δύο ΧΥΤΑ προβλέπεται να δέχονται μόλις το 12% των απορριμμάτων της Αττικής και τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στη Φυλή στην οποία, όπως ο ίδιος ο ΕΣΔΚΝΑ δηλώνει, έχει το πολύ τρία χρόνια ζωής!

Την ίδια στιγμή, όπως και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του ΕΣΔΚΝΑ και της ΤΕΔΚΝΑ δήλωσαν, όλα τα προβλεπόμενα έργα του περιφερειακού σχεδιασμού βρίσκονται ακόμα στη δημοπράτηση των μελετών. Αυτό, όμως, που φάνηκε και χτες από τις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση με τον Θ. Νάκο, είναι ότι έχουν επιλέξει πλέον να προωθήσουν ως κύρια μορφή για τη διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των απορριμμάτων, τη μέθοδο της βιολογικής ξήρανσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ