Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ «ΑΘΗΝΑ»
Να σταματήσει η ποινική δίωξη της εκπαιδευτικού

Καταγγελία για την απαράδεκτη ποινική δίωξη της πρώην διευθύντριας του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Την ποινική δίωξη της εκπαιδευτικού, πρώην διευθύντριας του 132ου δημοτικού σχολείου Αθηνών Στέλλας Πρωτονοτάριου, καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «Η ΑΘΗΝΑ», με ανακοίνωσή τους. Η εκπαιδευτικός διώκεται για... «παράβαση καθήκοντος» και το ...«κατ' εξακολούθησιν έγκλημα» που διέπραξε (σύμφωνα με την κλήση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών) ήταν ότι διέθεσε αίθουσα, ώστε να διδαχτούν τη μητρική τους γλώσσα και στοιχεία του πολιτισμού τους - τις απογευματινές ώρες - 22 μαθητές του σχολείου που το επιθυμούσαν! Η Στ. Πρωτονοτάριου έχει κληθεί από τον εισαγγελέα στο Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 15 Ιούνη, ενώ ως «συνεργός» κατηγορείται και η εκπαιδευτικός Denada Kαρκάλο, που δίδασκε στα παιδιά τη μητρική τους γλώσσα. Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν πάρα πολλά παιδιά μεταναστών και είναι γνωστό το... απόλυτο κενό του εκπαιδευτικού μας συστήματος (με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής της ΕΕ) για την εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών.

«Η ποινική δίωξη γίνεται με φόντο την υιοθέτηση και υλοποίηση των αντιδραστικών αποφάσεων της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο, τις επιχειρήσεις "σκούπα" της αστυνομίας, την ολοένα και συχνότερη άσκηση αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε πρόσφυγες και μετανάστες, την ενίσχυση της FRONTEX, την καταδίκη χιλιάδων εργαζομένων σε μαύρη εργασία χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία γι' αυτούς και τις οικογένειές τους. Είναι συνέχεια της έκθεσης για τη μόρφωση μόνο των νόμιμων μεταναστών που πρόσφατα εγκρίθηκε από το ευρωκοινοβούλιο με τις ψήφους της ΝΔ και την ανοχή/μη καταψήφισή της από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ.», σημειώνει η ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Αυτή η πραγματικότητα συμπληρώνεται με την αρχή ποινικής δίωξης όσων εκπαιδευτικών προσφέρουν βοήθεια και στηρίζουν μετανάστες και πρόσφυγες, δίνοντάς τους το βασικό εφόδιο για την οργάνωση της ζωής τους στον τόπο μας».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Σύλλογο καταδικάζουν την προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών «που εθελοντικά, αγωνιώντας για τη μόρφωση των μαθητών τους, υποκαθιστούν την υποχρέωση του κράτους για εκμάθηση της μητρικής γλώσσας και στοιχείων πολιτισμού της χώρας καταγωγής τους» και απαιτούν να σταματήσει η συγκεκριμένη και κάθε άλλες τέτοιου τύπου διώξεις. Παράλληλα, απαιτούν ίσα μορφωτικά δικαιώματα ανεξάρτητα από εθνικότητα, χώρα προέλευσης, θρήσκευμα, καταγωγή και ενιαία, οργανωμένη επιστημονική διδακτική παρέμβαση στους αλλοδαπούς μαθητές, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και έλεγχο, ενταγμένη στο σχολικό πρόγραμμα του ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν δωδεκάχρονου υποχρεωτικού σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ