Πέμπτη 21 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Ποινή φυλάκισης 3 μηνών σε στέλεχος της ΚΝΕ

Ανακοίνωση της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ: Να καταδικάσει ο λαός την τρομοκρατία ενισχύοντας το ΚΚΕ

Για «απείθεια» καταδικάστηκε χτες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης ο Κ. Χατζηδαμιανός, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, με 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή, για την οποία άσκησε έφεση, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της «απειλής κατά συρροή». Το «έγκλημα» του στελέχους της ΚΝΕ ήταν ότι εξέφρασε δυσαρέσκεια σε εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο που δέχτηκε ο ίδιος (όντας γραμματέας Σπουδάζουσας Κοζάνης της ΚΝΕ) και ένας συμφοιτητής του, στο κέντρο της Κοζάνης μπροστά στη Νομαρχία και στη συνέχεια στο ΑΤ Κοζάνης (στις 4 Φλεβάρη του 2008). Την καταγγελία για «απείθεια» είχαν κάνει δύο υπάλληλοι της Ασφάλειας του ΑΤ Κοζάνης. Σημειώνουμε ότι το ΑΤ Κοζάνης τότε είχε αφήσει ελεύθερο μετά τον έλεγχο το συμφοιτητή του Κ. Χατζηδαμιανού, ενώ τον ίδιο είχε σκοπό να τον κρατήσει όλη τη νύχτα στα κρατητήρια και να ακολουθήσει αυτόφωρο δικαστήριο. Υστερα, όμως, από μαζική και δυναμική κινητοποίηση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, αφέθηκε ελεύθερος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, σε καταγγελία της για την απόφαση, τονίζει: «Η επιχείρηση τρομοκράτησης της νεολαίας από την Αστυνομία είναι μια υπόθεση με προϊστορία. Αξιοποιώντας το ασφυκτικό κατασταλτικό πλαίσιο που έχουν οικοδομήσει οι αστικές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, κάθε λίγο και λιγάκι τα όργανα της "τάξεως", με εντολές άνωθεν, βγαίνουν παγανιά και με πρόσχημα την "εξακρίβωση στοιχείων" επιδίδονται σε ένα κυνηγητό της νεολαίας στις πλατείες ή κοντά και γύρω από στέκια που συχνάζουν. Ιδιαίτερο στόχο αποτελούν οι νέοι και οι νέες που με οποιοδήποτε τρόπο ξεχωρίζουν, από το στυλ ντυσίματος, το μέγεθος των μαλλιών ή το μούσι κλπ. Αδηλος στόχος η δημιουργία κλίματος φόβου και η επίδειξη πυγμής των κατασταλτικών μηχανισμών».

«Σε μια τέτοιου χαρακτήρα επιχείρηση αρπάχτηκε κυριολεκτικά κάτω από το σπίτι όπου διέμενε και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Κοζάνης το μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Πρόκειται για τον σύντροφο Κώστα Χατζηδαμιανό, που μαζί με έναν σπουδαστή των ΤΕΙ είχαν συλληφθεί το Φλεβάρη του 2008 από την Ασφάλεια της Κοζάνης, με το γνωστό επιχείρημα της "εξακρίβωσης στοιχείων". Ο σπουδαστής αφέθηκε ελεύθερος μετά από λίγο. Αλλά συνεχίστηκε η κράτηση του στελέχους της ΚΝΕ και χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ για να αφεθεί ελεύθερος. Αφού τα όργανα της τάξεως είδαν ότι δεν έχουν απέναντί τους έναν τρομαγμένο νεολαίο, αλλά έναν κομμουνιστή αγωνιστή και επειδή αρνήθηκε το σωματικό έλεγχο, η Ασφάλεια τον "τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί" συντάσσοντας δικογραφία εναντίον του, για να τον εκδικηθεί, προσάπτοντάς του τις κατηγορίες της απειλής (!!!) και της απείθειας (!!!)».

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συγκεκριμένη ενέργεια της Ασφάλειας και σημειώνει ότι «παρά την άρνηση της αστυνομίας και του δικαστηρίου να δεχτεί πολιτικά κίνητρα, διάχυτη είναι η αίσθηση ότι ο στόχος ήταν η τρομοκράτηση των μελών της ΚΝΕ και γενικότερα των νέων που αγωνίζονται». Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να βγάλει τα συμπεράσματά του, να υπερασπίσει τα πολιτικά και δημοκρατικά του δικαιώματα, να συνταχθεί και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, καταδικάζοντας και με αυτόν τον τρόπο το αυταρχικό πλαίσιο καταστολής που από κοινού οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας τις οδηγίες και τους «τρομονόμους» της ΕΕ, τόσα χρόνια οικοδόμησαν για να προστατέψουν το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ