Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Εντονο στεγαστικό πρόβλημα

Στον «Καιάδα» της αμορφωσιάς οδηγεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ, τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Ιδιαίτερα το πρόβλημα εμφανίζεται στην επαρχία και στην ύπαιθρο, όπου οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προωθούνται με ταχείς ρυθμούς. Προοπτική που συναντά τις αντιδράσεις των γονιών και των φορέων.

«Θύματα» της κατάργησης του σχολείου τους, έπεσαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βρύσης στην περιοχή Κύμης, Εύβοιας, που αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν σε άλλο σχολείο στο Μονόδρι, για να παρακολουθούν τα μαθήματα. Ομως και οι μαθητές του δημοτικού του Μονοδρίου δε βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Αφού το σχολείο του υποβαθμίστηκε (από 4θέσιο που ήταν προηγούμενα σε 3θέσιο), τώρα αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα της έλλειψης ενός δασκάλου απ' την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Οι υποσχέσεις της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του νομάρχη και του δημάρχου Κονιστρών (στον οποίο υπάγεται η πρώην Κοινότητα Μονοδρίου) ότι θα καλυφθεί η θέση, έχουν μείνει... υποσχέσεις, κάτι που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και οργή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ετσι, σε γενική συνέλευση (20/10/2000), αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές ενέργειες και να απαιτήσουν την τοποθέτηση άμεσα και τρίτου δασκάλου στο σχολείο.

Με γνωστοποίηση της απόφασης που στάλθηκε στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς, στον νομάρχη, στον δήμαρχο Κονιστρών, στον προϊστάμενο Εκπαίδευσης Κύμης και στους βουλευτές του νόμου, προχώρησαν σε αποχή των παιδιών από τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη και κατάληψη του δημαρχείου Κονιστρών από χτες Δεύτερα 30/10, ενώ αύριο προχωράνε σε διαμαρτυρία στα γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κύμης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ