Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Κανένας να μη βγει στην ανεργία

Απεργία χτες ενάντια στις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε εκατοντάδες απολύσεις

Από την περιοδεία χτες στο Δήμο Αμαρουσίου
Από την περιοδεία χτες στο Δήμο Αμαρουσίου
Η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος για την κατάκτηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, τόνισε ο Γ. Πρωτούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε με τους εργαζομένους που βρίσκονταν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή (ΝΔ), στο πλαίσιο της αντεργατικής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προωθεί σχεδιασμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε εκατοντάδες απολύσεις και, ταυτόχρονα, επεκτείνουν τις ευέλικτες και προσωρινές μορφές εργασίας.

Το δικαίωμα στη δουλειά, τόνισε ο Γ. Πρωτούλης, κερδίζεται στο δρόμο του αγώνα και όχι με παρακάλια, ούτε στα δικαστήρια. Ταυτόχρονα, στιγμάτισε τη δημοτική αρχή που πριν περίπου ένα χρόνο κάλεσε πολυεθνική εταιρεία να «αξιολογήσει» τους εργαζόμενους στον λεγόμενο Οργανισμό Εργασίας και τους έβγαλε, ουσιαστικά, χαζούς! Προειδοποίησε ότι ενόψει ευρωεκλογών τα κόμματα θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν πολιτικά το καθεστώς ομηρίας που βιώνουν και τους κάλεσε να μη δείξουν εμπιστοσύνη στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ που σε επίπεδο ΚΕΔΚΕ και ως δημοτικές αρχές στηρίζουν την πολιτική ομηρίας, απολύουν εργαζόμενους, γιγαντώνουν τη στρατιά των συμβασιούχων.

Ακόμα υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να δώσουν βάση σε υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, ότι τάχα όσοι δε μείνουν στο δήμο θα προσληφθούν σε κάποιο άλλο δήμο ή νομαρχία. Ο στόχος σας, σημείωσε, είναι ένας. Να μην απολυθεί κανένας, να μην είναι ούτε ένας απλήρωτος.

Απολύσεις και στη Νομαρχία Αθήνας

Στο μεταξύ, την απόλυση 43 εργαζόμενων συμβασιούχων από τη Νομαρχία Αθήνας καταγγέλλουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», που καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 25 του Μάη, στις 15.30, στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Νομαρχίας Αθηνών (Κηφισίας 125, 2ος όροφος). Η παράταξη επισημαίνει ότι 43 ακόμα εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά «με ευθύνη της νομαρχιακής αρχής και των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου", που στο όνομα της "ελεύθερης αγοράς", της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας ελαστικοποίησαν την εργασία, δημιούργησαν τους "απασχολήσιμους", θέλουν να μας πείσουν ότι πρέπει να προσαρμόσουμε τα όνειρά μας και τις ανάγκες μας σ' αυτό το "μονόδρομο"». Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» καλεί σε αγώνα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ