Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ποινή φυλάκισης σε συνδικαλιστή!

Συνελήφθη αναίτια για «απείθεια κατά της αρχής» και χτες το δικαστήριο τον καταδίκασε με αναστολή

Με χαλκευμένες κατηγορίες συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ σύρθηκε χτες στα δικαστήρια του Πειραιά, μαζί τη γυναίκα του και καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή, επειδή έκανε το «λάθος» να δείξει στην αστυνομία Νίκαιας τη συνδικαλιστική του ταυτότητα! Πρόκειται για τον Παύλο Παπάκο, ταμία της ταξικής εργατικής οργάνωσης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Συνδικάτο για τη νέα πρόκληση σε βάρος της εργατικής τάξης, ο Π. Παπάκος ενώ έφευγε από συγγενικό του σπίτι με τη σύζυγό του, αστυνομικός που βγήκε από περιπολικό ζήτησε τα στοιχεία του. Ο συνδικαλιστής έδειξε και τη συνδικαλιστική του ταυτότητα «που στη θέα της -όπως αναφέρει το Συνδικάτο- ο αστυνομικός εξέφρασε με περίσσιο ζήλο τις εντολές και τις κατευθύνσεις που έχει συνολικά η αστυνομία από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της συνδικαλιστικής δράσης».

Επί τόπου ο συνδικαλιστής και η σύζυγός του συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας όπου εκεί τους περίμεναν και άλλα... «Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους» όπως καταγγέλλεται, ο συνδικαλιστής «δέχτηκε σφοδρή επίθεση και στις πολιτικές του πεποιθήσεις με αχαρακτήριστους όρους», ενώ επιχειρήθηκε και ο εξευτελισμός των δύο, με την προσπάθεια αφαίρεσης των ρούχων τους!

Το αποτέλεσμα μετά από όλα αυτά ήταν ο συνδικαλιστής και η σύζυγός του να κατηγορηθούν από πάνω, από την αστυνομία - και αποδέχθηκε το δικαστήριο - για «απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση»! Οι δύο άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως το πρόβλημα παραμένει. Οπως σημειώνει το Συνδικάτο, «το γαϊτανάκι που έχει ανοίξει η αστυνομία εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συνεχίζεται. Μετά τις προσαγωγές συνδικαλιστών από τα σπίτια τους για την υπόθεση του ΤΖΑΜΠΟ, τις διώξεις και τις αγωγές με τις ευλογίες του Σανιδά, τώρα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συλλαμβάνονται, οδηγούνται στα τμήματα και ανακρίνονται για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις».

Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα του ΠΑΜΕ για να αποκρούσουν την αντεργατική πολιτική και ξεκαθαρίζει ότι «η τρομοκρατία, οι απειλές και η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, θα πέσουν στο κενό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ