Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιθέσεις φασιστοειδών

Καταγγελία της ΚΟΒ Αγ. Παντελεήμονα του ΚΚΕ με αφορμή επίθεση σε βάρος μέλους του Κόμματος χτες βράδυ

Αποθρασύνονται τα φασιστοειδή που από την περασμένη Παρασκευή, με την ανοχή της Αστυνομίας, δρουν ανενόχλητοι στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, χτυπώντας και προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας μετανάστες. Χτες, σύμφωνα με καταγγελία της ΚΟΒ Αγ. Παντελεήμονα του ΚΚΕ, φασιστοειδή επιτέθηκαν και χτύπησαν μέλος του Κόμματος.

Το περιστατικό συνέβη στις 8.30 το βράδυ. Ενα άτομο απείλησε με μαχαίρι αλλοδαπό. Μέλος του ΚΚΕ, που ήταν κοντά στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος, είδε το συμβάν, πλησίασε και απευθυνόμενος στο δράστη του είπε: «Τι πας να κάνεις;». Τότε ένας συνεργός του δράστη του επιτέθηκε και τον γρονθοκόπησε. Η ΚΟΒ Αγ. Παντελεήμονα καταγγέλλει επίσης πως το συμβάν έγινε μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις. Καταγγέλλει παράλληλα τη δράση των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας, που κάθε βράδυ εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό κατά των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Σύμφωνα με καταγγελίες, η δράση των φασιστοειδών - με την ανοχή της Αστυνομίας - εντείνεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Και αυτό έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση, διά στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκη, έχει κάνει λόγο για «καλύτερη και εντονότερη αστυνόμευση» με πρόσχημα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σημειώνεται ότι χτες βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά στον υπόγειο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Παντελεήμονα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 20.45 και ελέγχθηκε στις 20.55 μετά από παρέμβαση 15 πυροσβεστών που επενέβησαν με πέντε οχήματα. Το γεγονός έδωσε αφορμή στα φασιστοειδή να εντείνουν τη δράση τους, κατηγορώντας τους μετανάστες για τη φωτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ