Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Ποινικοποιούν ακόμα και τις ανακοινώσεις των ταξικών συνδικάτων!

Κατά παραγγελία του Σανιδά και του εισαγγελέα Κέρκυρας, η Αστυνομία καλεί σήμερα τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων να δώσει εξηγήσεις για προκήρυξη του συνδικάτου τον περασμένο Γενάρη, το οποίο καταδίκαζε την απόλυση συνδικαλιστή και την τρομοκρατία στην πολυεθνική «Τζάμπο»

Από προηγούμενη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα «Τζάμπο»
Από προηγούμενη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα «Τζάμπο»
Εναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των διώξεων σε βάρος των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών συνδικαλιστών και εργαζομένων, που αντιστάθηκαν και συνεχίζουν να αντιπαλεύουν την απόλυση του Νίκου Νικολόπουλου και την τρομοκρατία στα καταστήματα της πολυεθνικής «Τζάμπο», πρόσθεσε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ακολουθώντας το γράμμα και το πνεύμα της εντολής Σανιδά, που χαρακτήρισε «έγκλημα» τους εργατικούς αγώνες και απαίτησε την ποινικοποίησή τους.

Με έγγραφο, που υπογράφτηκε στις 25 του Μάη, η Αστυνομία καλεί σε απολογία κατόπιν εισαγγελικής εντολής τον πρόεδρο του ταξικού Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Παναγιώτη Μπάνο, για την ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο στις 21/1/09 για να καταγγείλει τις εκβιαστικές και τρομοκρατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας «Τζάμπο» σε βάρος του απολυμένου συνδικαλιστή από το κατάστημα της Βάρης στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του σωματείου καλείται να παρουσιαστεί σήμερα το βράδυ (27/5/09) στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας και στον ανθυπαστυνόμο Πακτίτη Βενέδικτο, «που ανέλαβε τη διεκπεραίωση της υπ' αριθμό ΑΒΜ Βο9/125 από 10/3/09 παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας και αφορά την ανωμοτί εξέταση αναφορικά με την σύνταξη της από 21/1/09 επιστολής του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων». Σημειώνεται μάλιστα ότι η προσέλευση του συνδικαλιστή είναι υποχρεωτική.

Η κλήση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας προς τον συνδικαλιστή
Η κλήση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας προς τον συνδικαλιστή
Οπως γίνεται αντιληπτό, ο συνδικαλιστής καλείται να απολογηθεί για το περιεχόμενο μιας ανακοίνωσης που εξέδωσε το σωματείο στο οποίο είναι πρόεδρος. Δηλαδή, εκτός από την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που είχαμε μέχρι τώρα στην υπόθεση των «Τζάμπο» (υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν αγωγές και δίκες σε βάρος δεκάδων συνδικαλιστών και εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα σε όλη τη χώρα), τώρα, με βάση την κατεύθυνση Σανιδά, γίνεται προσπάθεια να ποινικοποιηθούν ακόμα και οι ανακοινώσεις των ταξικών συνδικάτων, επειδή αυτές ενοχλούν και θίγουν τα συμφέροντα της πολυεθνικής!

Φοβούνται το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Σωματείου κατάγγελνε τις «μαφιόζικες και εκβιαστικές μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησε η εργοδοσία στο πολυκατάστημα "Τζάμπο" στη Βάρη ενάντια σε εργαζόμενο που πρωτοστάτησε στην οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του» και εξιστορούσε τα όσα είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί για τον εκβιασμό, την απόπειρα εξαγοράς και τελικά την απόλυση του Νίκου Νικολόπουλου. Το Σωματείο κατάγγελνε ακόμα τις πολιτικές ευθύνες για την απόλυση του συνδικαλιστή και καλούσε τον κερκυραϊκό λαό να αντιδράσει και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις.

Η νέα πρόκληση σε βάρος όλης της εργατικής τάξης επιβεβαιώνει ότι το αστικό κράτος, οι μεγαλοεργοδότες και οι μηχανισμοί τους, όπως η Δικαιοσύνη, έχουν στοχοποιήσει εδώ και καιρό το ταξικό κίνημα και την πρωτοπορία του, προσπαθώντας να κάμψουν τις ισχυρές αντιστάσεις και αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική τους στους τόπους δουλειάς. Αυτό που ενοχλεί είναι ο ταξικά προσανατολισμένος αγώνας και το κύρος που αυτός αποκτά σε ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους, που αναγνωρίζουν στο ΠΑΜΕ, στους κομμουνιστές και σε άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα, τον σταθερό υπερασπιστή για τα πραγματικά τους συμφέροντα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που φουντώνει η εργοδοτική επιθετικότητα εξαιτίας και της κρίσης.

Είναι μάλιστα τέτοιος ο φόβος τους για το ταξικό κίνημα και τέτοια η πρεμούρα τους να το χτυπήσουν, που φτάνουν σε σημείο να ποινικοποιήσουν ακόμα και τις ανακοινώσεις των ταξικών δυνάμεων, επιχειρώντας μάταια να τις φιμώσουν, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δεκάδες αγωγές που έχει καταθέσει η μεγαλοεργοδοσία της «Τζάμπο» (με τη στήριξη του ΣΕΛΠΕ) χαρακτηρίζει «έκνομες ενέργειες» ακόμα και τα φυλλάδια και τα τρικάκια που μοίραζαν οι ταξικές δυνάμεις έξω από τα «Τζάμπο» τις μέρες των κινητοποιήσεων, ζητώντας επί της ουσίας την ποινικοποίησή τους. Τη λογική αυτή ασπάζεται εξ ολοκλήρου και η Εισαγγελία της Κέρκυρας, κατά παραγγελία του Σανιδά, καλώντας σήμερα το συνδικαλιστή να δώσει εξηγήσεις για την ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο του.

Δε μας πτοούν οι απειλές!

«Η ενέργεια αυτή είναι ιδιαίτερα προκλητική. Αμφισβητεί βασικές ελευθερίες και κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, συνιστά ποινικοποίηση στην ουσία της συλλογικής δράσης των εργαζομένων», σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση - καταγγελία το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, και συνεχίζει: «Μας φέρνει χρόνια πίσω, αναβιώνοντας το μακαρθισμό, στην εποχή που το ίδιο το κράτος ανήγαγε το χαφιεδισμό σε εθνική υποχρέωση. Και όλα αυτά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών».

«Εχει - προσθέτει - το πράσινο φως από την κυβέρνηση της ΝΔ, εντάσσεται στο θεσμικό πλαίσιο των κατασταλτικών νόμων και μέτρων της ΕΕ. Είναι συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Κάθε δημοκράτης, κάθε δημοκράτισσα, κάθε συλλογικός φορέας των εργαζομένων και του λαού χρειάζεται να αντισταθεί, να αντιδράσει και να καταδικάσει την τρομοκρατική αυτή εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, κάθε κρατική δράση που στόχο έχει το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα».

Το Σωματείο ξεκαθαρίζει πως το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα δε θα υποκύψει στην τρομοκρατία και έχει τη δύναμη τέτοιες εντολές να τις αντιπαλέψει και να τις καταργήσει στην πράξη. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, να καταδικάσουν την πολιτική της ΕΕ, τα πολιτικά και συνδικαλιστικά στηρίγματα της αντεργατικής αντιλαϊκής αυτής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ