Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αχόρταγοι οι ξενοδόχοι

Τα εκατομμύρια ευρώ που πήραν πρόσφατα οι ξενοδόχοι από την κυβέρνηση για την δήθεν «κατάρτιση» των εργαζομένων αλλά και την «τζάμπα» απασχόληση του συνόλου των εποχικά εργαζομένων για τη νέα σεζόν, δεν είναι αρκετά, θέλουν και άλλα. Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής τρία ξενοδοχεία έχουν από δυο μέχρι και τρεις μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Ολύμπικ Ρουαγιάλ» που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, είχε απλήρωτους για τέσσερις μήνες τους 140 περίπου εργαζόμενους. Σε μια πρώτη παρέμβαση του συνδικάτου η εργοδοσία κατέβαλε μέρος των οφειλών αλλά παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι από δυο μέχρι και τρεις μήνες. Η δεύτερη περίπτωση αφορά το ξενοδοχείο «Ιλισσός» όπου σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων είναι απλήρωτοι δύο μήνες.

Τέλος, απλήρωτοι για δυο μήνες είναι και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Πλάζα Βουλιαγμένης». Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων η εργοδοσία τούς καλεί να υπογράψουν χαρτί με το οποίο αποδέχονται τη μείωση των ενσήμων τους (να ασφαλίζονται για 4 ώρες δουλειάς, ενώ θα δουλεύουν για 8).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ