Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΡΙΣ»
Δεν πληρώνει και απειλεί με απολύσεις

Την πολιτική της «αποασυλοποίησης» υπερασπίστηκε ο γγ του υπουργείου Απασχόλησης

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις δύο εργαζόμενες στην εταιρεία προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιών και ενηλίκων «Ιρις», που η εργοδοσία απειλεί να απολύσει ενώ τις έχει απλήρωτες για πάνω από τρεις μήνες, πραγματοποίησε χτες, στο υπουργείο Απασχόλησης, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων. Οι εργαζόμενες Φωτεινή Ξυνού και Αφροδίτη Λάζου ξεκίνησαν στις 16 Μάη επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τριών μηνών (Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2008 και Απρίλη 2009) και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που τους χρωστά η εργοδοσία.

Η διοίκηση της «Ιρις» (πρόκειται για μια από τις ΜΚΟ που έχουν ξεπηδήσει στο πλαίσιο της λεγόμενης «αποασυλοποίησης» και ρουφάνε κονδύλια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το υπουργείο Υγείας) έστειλε εξώδικο στις εργαζόμενες, απειλώντας τες με απόλυση αν δε γυρίσουν στη δουλειά. Ζήτησε, μάλιστα, από τις δικαστικές αρχές να κηρύξουν την επίσχεση παράνομη και καταχρηστική. Η εργοδοσία πετά τις ευθύνες για την καθυστέρηση των πληρωμών στο υπουργείο Υγείας, ενώ με θράσος υποστηρίζει ότι η κινητοποίηση «εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για τη ζωή και τη ψυχική υγεία των ασθενών». Εκείνοι που συμμετέχουν στη μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα εμφανίζονται να κόπτονται για την κατάσταση των ασθενών!

Ο γγ του υπουργείου Δημήτρης Κοντός παρέπεμψε τους εργαζόμενους στην Επιθεώρηση Εργασίας. «Οι δομές είναι καλές. Οι ασθενείς είναι ικανοποιημένοι», δήλωσε υπερασπιζόμενος την πολιτική της «αποασυλοποίησης» της οποίας όμηροι γίνονται τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ