Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Υπεράσπιση του σκοταδισμού και του αυταρχισμού της έδρας

Κλιμακώνει ο ΣΥΝ την επιχείριση υπεράσπισης της διδασκαλίας του σκοταδισμού και υπεράσπισης της αυθαιρεσίας της καθηγητικής έδρας. Ετσι και χτες, σε ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ επιχειρείται η υπεράσπιση των καθηγητών τους εκείνων που δηλητηριάζουν τα μυαλά των μικρών μαθητών με τον αντικομμουνισμό, αποσιωπώντας το γεγονός της αποβολής του ΚΝίτη μαθητή στην Πετρούπολη επειδή τόλμησε να ζητήσει το λόγο από την καθηγήτριά του (συνδικαλίστρια του ΣΥΝ) μέσα στο μάθημα.

Μετά τα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα της «Αυγής» και τη μεθοδευμένη αναπαραγωγή τους από άλλα έντυπα, ο ΣΥΝ ισχυρίζεται ότι: «Με πρόσχημα υπαρκτά φαινόμενα αντικομμουνισμού σε όργανα της ΕΕ το ΚΚΕ έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα μια επιχείρηση ιδεολογικής τρομοκράτησης εκπαιδευτικών, όταν (...) αυτοί θίγουν τις αρνητικές επιπτώσεις του σταλινικού φαινομένου». Είναι παραπάνω από φανερό ότι υιοθετεί και καλύπτει τον αντικομμουνισμό ως μάθημα από την έδρα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τρέμουν εκεί στον ΣΥΝ όταν το ΚΚΕ αποκαλύπτει αυτό το σκοταδισμό που σπέρνουν στα σχολεία και όταν, ακόμα και οι μικροί μαθητές, υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι στους επικίνδυνους «δασκάλους».

Προχωρά δε, ο ΣΥΝ στην ανακοίνωσή του, καλώντας τους εκπαιδευτικούς «να μην υποκύψουν σε πιέσεις, από όπου και αν προέρχονται». Δίνει έτσι το σύνθημα, όχι μόνο για να συνεχίσουν οι σκοταδιστές εκπαιδευτικοί να δηλητηριάζουν τα μυαλά των μαθητών, αλλά και για να επιβάλλουν με αυθαιρεσία και αυταρχισμό το δηλητήριό τους, φιμώνοντας κάθε άλλη φωνή από την ισχύ της έδρας, ακόμα και τιμωρώντας τους μαθητές τους που τολμούν να ζητήσουν το λόγο, όπως στην περίπτωση της Πετρούπολης.

Είναι φανερό ότι ούτε οι μαθητές, ούτε - πολύ περισσότερο - οι καθηγητές πρέπει να υποκύψουν στον κατήφορο που θέλει να σπρώξει ο ΣΥΝ τα σχολεία, επιβάλλοντας το νόμο της σιωπής στο όνομα μάλιστα, της ελευθερίας του καθηγητή και της διδασκαλίας. Μόνο το μάθημα της αντίστασης είναι αυτό που ταιριάζει στους καθηγητές και τους μαθητές που είναι παιδιά του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ