Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Ο αγώνας συνεχίζεται

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Παιδείας

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανοίξουν κανονικά όλα τα Ειδικά Σχολεία για όλα τα παιδιά τη σχολική χρονιά 2009-2010, απαίτησαν χτες κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας, που έγινε στο υπουργείο Παιδείας, που διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και ο Σύλλογος Γονέων ΚΕΑΤ. Να σημειώσουμε ότι μέχρι και πριν ένα μήνα στο ΚΕΑΤ υπήρχαν δύο παιδιά τα οποία δεν μπόρεσαν καν να πάνε σχολείο από την αρχή της χρονιάς, καθώς δεν είχε βρεθεί τρόπος μεταφοράς τους.

Στο πλευρό των γονιών, αναπήρων, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λίλα Καφαντάρη, υπογραμμίζοντας ότι «ζούμε σ' ένα σύστημα που ο ανθρώπινος πόνος, κάθε αδυναμία, γίνεται αντικείμενο κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο. Το αναπηρικό κίνημα πρέπει να δυναμώσει και δεν μπορεί να είναι μόνο του. Το πώς ζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες οφείλει να είναι πρόβλημα όλου του λαού. Το σύστημα αυτό είναι τόσο απάνθρωπο που μόνο ένας δρόμος υπάρχει, να το ανατρέψουμε. Είναι υποχρέωσή μας πλέον να ανοίξουμε τα μάτια μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να επιτρέπουμε να ζούμε απάνθρωπα».

Κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας με τον υφυπουργό Παιδείας Α. Λυκουρέντζο, εκείνος δήλωσε προκλητικά ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου η μεταφορά των μαθητών, αλλά μόνο η πρόσληψη ωρομισθίων, αναπληρωτών, των σύγχρονων σκλάβων που περιδιαβαίνουν από σχολείο σε σχολείο, από εξάμηνο σε εξάμηνο. Τη στάση της κυβέρνησης κατήγγειλε ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κοροϊδεύει τον κόσμο περί υποχρεωτικότητας και ίσων ευκαιριών. Να μαυρίσουμε την πολιτική τους στις 7 Ιούνη, ώστε να συζητήσουμε με άλλους όρους. Και αμέσως μετά θα είμαστε στους δρόμους. Για να καταλάβουν ότι δεν παίζουμε, δεν παζαρεύουμε το δικαίωμά μας να ζούμε σαν άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Και αυτή την οργή και αγανάκτηση να τη μετατρέψουμε σε θέληση να αλλάξει η κατάσταση». Παράλληλα, κατήγγειλαν την υποκρισία των συνδικαλιστικών ηγεσιών που «μετά από ένα χρόνο πήραν "χαμπάρι" ότι πέρυσι 700 παιδιά δεν πήγαν σχολείο και κάνουν ημερίδα "προβληματισμού", προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, να εκτονωθεί η δυσαρέσκεια σε ανώδυνους δρόμους, να πάρουν και καμιά επιχορήγηση παραπάνω. Να μην τους δείξουν καμία εμπιστοσύνη, η πάλη των γονιών και των εργαζομένων τους ανάγκασε να εμφανίσουν το πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ