Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Αριστερό ήθος»...

Πριν δυο χρόνια (12/7/2007) η «Αυγή» υιοθετούσε και αναπαρήγαγε τις συκοφαντίες του ΠΑΣΟΚ και του Πάγκαλου περί δήθεν σχέσεων του ΚΚΕ με τον «Γερμανό»...
Πριν δυο χρόνια (12/7/2007) η «Αυγή» υιοθετούσε και αναπαρήγαγε τις συκοφαντίες του ΠΑΣΟΚ και του Πάγκαλου περί δήθεν σχέσεων του ΚΚΕ με τον «Γερμανό»...
Οποιος χρησιμοποιεί τον όρο «Αριστερά» φαίνεται - μετά την τόση κατάχρηση και καπηλεία των εννοιών - ότι σε πολιτικό επίπεδο μπορεί να εννοεί ό,τι αυτός νομίζει. Ομως, ποτέ μα ποτέ, όσον αφορά τη χρήση του συγκεκριμένου όρου δεν υπήρξε διπλή ανάγνωση σε ένα ζήτημα: Στο ηθικό φορτίο που αυτός ο όρος κουβαλάει ή πρέπει να κουβαλάει.

Οταν λέμε «Αριστερά» και όποιος αυτοπροσδιορίζεται με αυτόν τον τρόπο, στα ελληνικά ιστορικά συμφραζόμενα σημαίνει ότι ουσιαστικά προχωρά σε μια ομολογία στάσης ζωής. Οτι, δηλαδή, αντιλαμβάνεται ως υποχρέωση και ως καθήκον να μην παρεκκλίνει από την κατάκτηση σε ατομικό επίπεδο του διαρκούς αιτήματος της ηθικής αρτιότητας.

Ολα αυτά δεν έχουν τίποτα το «παπαδίστικο» και φυσικά καμία συγγένεια δεν τα συνδέει με την επίκληση της φαινομενικής «ευγένειας» ή του «καθωσπρεπισμού».

Το ηθικό πρόταγμα του Αριστερού συνιστά κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα που, τελικά, άπτεται των κωδίκων της Αριστεράς. Μιλάμε, δηλαδή, για μια στάση συνεπή απέναντι σε αρχές, σε αξίες, χωρίς εκποίηση αξιοπρέπειας και χωρίς εκπτώσεις σε θέματα εντιμότητας και ειλικρίνειας.

Ολα αυτά σημαίνουν κάτι πολύ απλό: Εφόσον είσαι Αριστερός και όχι «Αριστερός», έχεις διαρρήξει κάθε σχέση με την ύβρη, με το ψέμα, με τη λασπολογία και με την ανεντιμότητα.

***

Τα παραπάνω είναι αναγκαίο να διασαφηνίζονται, ειδικά σε στιγμές που βρίσκεται κανείς ενώπιον μιας τακτικής όπως αυτή που απεικονίζεται στη στήλη και την οποία επέλεξε η «Αυγή».

*

Ιδού τί επέλεξε: Μια φωτογραφία της Αλέκας Παπαρήγα και ακριβώς δίπλα: «ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ - Ο "μεσίτης" της Cosco επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ»!

*

Ετσι κυκλοφόρησε χτες το πρωτοσέλιδο της «Αυγής». Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ ήθους που συναγωνίζεται ακόμα και το προπέρσινο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας. Ηταν τότε που η «Αυγή» (12/7/2007) υιοθετούσε και αναπαρήγαγε την προβοκάτσια του Πάγκαλου και του ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενη ότι «Τον... Γερμανό για το "Γερμανό" κάνει το ΚΚΕ»...


*

Δυο χρόνια μετά, η «Αυγή» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί το ΚΚΕ σαν «μεσίτη» του ξεπουλήματος του λιμανιού στην κινέζικη πολυεθνική (το ΚΚΕ που κατήγγειλε, που καταψήφισε και που διοργάνωσε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια κατά του ξεπουλήματος του λιμανιού), ένα πράγμα αποδεικνύει:

Οτι το είδος του «αριστερού» ήθους που εκπροσωπεί έχει διακτινιστεί σε τέτοια επίπεδα ώστε πλέον να μη χρειάζεται για άλλοθι ούτε καν τον Πάγκαλο όταν πρόκειται να συκοφαντήσει και να λασπολογήσει το ΚΚΕ. Μπορεί κι από μόνη της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ