Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» ο Νίκος Παναγιωτίδης

Η επιβλητική φωνή του Θεσσαλονικιού ηθοποιού Νίκου Παναγιωτίδη, «φωνή» των εργαζόμενων ηθοποιών στο ΚΘΒΕ, έσβησε σήμερα, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα (12 μ.) στη Θέρμη.

Σε ανακοίνωσή του το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΟΘ του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη «βαθιά θλίψη του για τον αναπάντεχο χαμό του, και συλλυπητήρια στην οικογένειά του», μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ο ηθοποιός Νίκος Παναγιωτίδης υπηρέτησε επί 36 χρόνια με ήθος και αγωνιστικότητα το θέατρο. Πάνω απ' όλα κατανόησε την αναγκαιότητα της οργάνωσης των εργατών της Τέχνης και της ιδεολογικής στήριξης του ηθοποιού στη διάρκεια της θεατρικής διαδικασίας, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Με τους αγώνες του έδειξε στην πράξη ότι ο ηθοποιός δεν μπορεί να είναι υποκείμενο στις ορέξεις της κάθε θεατρικής εργοδοσίας. Επόμενα, συνειδητοποίησε ότι ο ουσιαστικός σύμμαχος των αγωνιστικών προσπαθειών του ήταν οι ιδεολογικές θέσεις του ΚΚΕ και της συνδικαλιστικής του παράταξης».

Ο Ν. Παναγιωτίδης είχε εκλεγεί, με το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών», στο ΔΣ του ΣΕΗ, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του. Το 2004 ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Συλλυπητήρια εκφράζει και το ΚΘΒΕ, στο οποίο ο ηθοποιός εργαζόταν από το 1999 μέχρι χτες. Ο Νίκος Παναγιωτίδης σπούδασε στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Σταυράκου και φωνητική στο Μουσικό Εργαστήρι Σερρών. Υπήρξε στέλεχος και μέλος του ΔΣ του Θεατρικού Εργαστηρίου Θεσσαλονίκης. Εμφανίστηκε στο θέατρο το 1973. Η τελευταία θεατρική εμφάνισή του ήταν στην παράσταση «Ιουλιανός ο Παραβάτης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ