Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Συνεδρίαση υπό την εποπτεία των δυνάμεων καταστολής!

Καταγγελία της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου»

Υπό την εποπτεία των ...ΜΑΤ, έγινε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζωγράφου, όπως καταγγέλλει, με σχετική ανακοίνωσή της, η παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου». Συγκεκριμένα, καταγγέλλει τη δημοτική πλειοψηφία (ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.), για το γεγονός πως στη συνεδρίαση του συμβουλίου «ζήτησε τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής για να αντιμετωπίσει τον "εχθρό λαό" που διαμαρτυρόταν στο κτίριο του δημαρχείου».

Συγκεκριμένα, εκείνη τη μέρα κάτοικοι και φορείς της πόλης διαμαρτύρονταν για ένα τοπικό θέμα. «Ο δήμαρχος - σημειώνεται στην ανακοίνωση - αρνήθηκε πως ζήτησε αυτός τη συνδρομή της αστυνομίας. Στη συνέχεια, όμως, ζήτησε την προστασία της, αρνούμενος, έτσι, την απομάκρυνσή της». Και τονίζεται: «Επιβεβαίωσε έτσι περίτρανα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους συνδημότες μας που ήταν παρόντες πως είναι ο ίδιος που ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για να τον προστατεύσει από τον "εχθρό λαό"».

Επισημαίνεται πως ο επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας», Γιώργος Θεοδώρου, κατήγγειλε την παρουσία των αστυνομικών και ζήτησε εξηγήσεις από τον δήμαρχο, για το ποιος τους κάλεσε στο δημαρχείο, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή τους. «Το γεγονός - τονίζεται στην ανακοίνωση - ήρθε να προστεθεί στο πογκρόμ κατά των υλικών ενημέρωσης συνδικαλιστικού και πολιτικού περιεχομένου, στο οποίο επιδίδεται συστηματικά. Στην επιχείρηση φίμωσης, την οποία πραγματοποιεί, με την αποκαθήλωση των χαρτονιών και των πανό, όταν αυτά εκπέμπουν μηνύματα αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη πολιτική, με την πολιτική που και η δημοτική αρχή υπηρετεί».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας», Γ. Θεοδώρου και Βασίλης Αλεξανδράτος, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας τη στάση του δημάρχου. «Ο δήμαρχος - σημειώνεται - και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτό το αντιλαϊκό αντιδημοκρατικό ατόπημα. Ευθύνες έχουν και όλες οι άλλες παρατάξεις που παρέμειναν στην αίθουσα και συζητούσαν υπό την προστασία της αστυνομίας, νομιμοποιώντας έτσι την παρουσία της»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ