Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κρύβουν την αντιμεταναστευτική πολιτική τους

Με τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να αντιπαρατίθενται διεκδικώντας για λογαριασμό των κομμάτων τους φιλομεταναστευτική πολιτική, όταν και οι δύο ως κυβέρνηση έχουν συναινέσει στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση που θέλει τη διαχείριση του φαινομένου με βάση τα κέρδη που αποφέρει στις εθνικές οικονομίες και το κεφάλαιο, διεξήχθη η χτεσινή ημερίδα του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) με θέμα: «Σύγχρονες προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετανάστευση, πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική συνοχή».

Διαφορετική φωνή στο πάνελ, αυτή του Γ. Πέρρου, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο οποίος αφού επεσήμανε στους εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων τη συναίνεσή τους με την πολιτική της ΕΕ, τέτοια που δέχεται και αξιοποιεί κάθε φορά όσους μετανάστες χρειάζονται τα μονοπώλια, υπογράμμισε πως όσο δεν εξαλείφονται οι αιτίες της μετανάστευσης, δηλαδή η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η εγκληματική δράση του κεφαλαίου, αυτή θα μεγαλώνει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κύρια έγνοια που κατέθεσε, μιλώντας εκ μέρους της ΝΔ, ο Θ. Σκυλακάκης, ήταν η δυσκολία επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσης, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, και που, όπως εκτίμησε, χρειάζεται ευρωπαϊκή πολιτική, δηλαδή μεγαλύτερη αστυνόμευση των συνόρων. Στο ίδιο κλίμα ο πρόεδρος του ΙΜΕΠΟ Αλ. Ζαβός, είπε πως για να λειτουργήσει το αστυνομικό και στρατιωτικό σώμα FRONTEX θα πρέπει να σταματά τους παράνομους μετανάστες στα δικά τους χωρικά ύδατα, πριν καν φτάσουν, στην Ελλάδα. Η Μ. Κοππά, από το ΠΑΣΟΚ, είπε πως «μιλάμε για ανθρώπους κι όχι για νούμερα», κάτι που μάλλον θα έπρεπε να επισημάνει στο κόμμα της που πρωτοστάτησε στην εφαρμογή των αντιμεταναστευτικών νόμων της ΕΕ και στη χώρα μας. Ενώ ο Π. Τριγάζης από τον ΣΥΡΙΖΑ, «είδε» την ίση μεταχείριση των μεταναστών στην ουσιαστική σύγκλιση της Ευρώπης.

Πρώτα βάζουμε την υπογραφή μας στην ΕΕ και μετά θέλουμε να απαλύνουμε τον πόνο των μεταναστών, «αναρωτήθηκε», ο Γ. Πέρρος, με αφορμή το δήθεν φιλομετανστευτικό ενδιαφέρον που κατέθεσαν οι συνομιλητές. Για να καταλήξει πως απέναντι στη σημερινή κατάσταση θα πρέπει να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο Ελλήνων και μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ