Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΑΣΟΚ
Εμπαίζει μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους

Η πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ οδήγησε στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοπασχολούμενους, αλλά χτες ο Γ. Παπανδρέου ...θυμήθηκε ότι «ο βασικός πυλώνας της οικονομίας μας, η μικρομεσαία επιχείρηση, σήμερα βουλιάζει».

Ο Γ. Παπανδρέου, που χτες περιόδευσε σε εμπορικά καταστήματα στη Νέα Ιωνία και το Μαρούσι, συναντήθηκε με εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας και αμέσως μετά δήλωσε ότι «ο τζίρος πέφτει από τη συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος»... Ξεχνώντας προφανώς ότι ο ίδιος επικρότησε τις αυξήσεις του ενός ευρώ στα μεροκάματα των εργαζομένων και σήμερα παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις του περί «αναδιανομής του πλούτου» αποφεύγει να αναφερθεί σε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, στηρίζοντας την πολιτική της συγκράτησης των μισθών που προωθεί η κυβέρνηση ...ανακάλυψε τα προβλήματα της μείωσης της λαϊκής κατανάλωσης.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προχώρησαν στις ανατροπές του ωραρίου των καταστημάτων, στήριξαν με επενδυτικούς νόμους τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, συρρικνώνοντας στα πλαίσια της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» το μικρό λιανικό εμπόριο, ενώ φορολόγησαν σκληρά τη μικρομεσαία επιχείρηση, μια πολιτική που συνέχισε με συνέπεια η ΝΔ, αλλά ο Γ. Παπανδρέου, εμπαίζοντας τους μικρομεσαίους, υποστήριξε: «Εχουμε την άναρχη ανάπτυξη των "MALL", των πολυκαταστημάτων, που χτυπούν τη μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία κλείνει απ' την πολιτική της κυβέρνησης»...

Ο Γ. Παπανδρέου θυμήθηκε και «την κατάρρευση του ασφαλιστικού ταμείου» των ΕΒΕ, αλλά παρέλειψε να αναφέρει ότι την υποχρηματόδοτηση του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό προώθησαν από κοινού οι εταίροι του δικομματισμού. Οσο για τις αναφορές του ότι «η κυβέρνηση δίνει λεφτά στις τράπεζες, που δεν τα βλέπει όμως η μικρομεσαία επιχείρηση» και ότι «το Ταμείο Εγγυοδοσίας βοηθάει τους λίγους και όχι τους πολλούς που το έχουν ανάγκη», ξέχασε ότι την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες στήριξε και το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ