Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΙΝΔΙΑ
Αντιδράσεις για τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά Ινδών

KAMΠΕΡΑ.-- Η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων κατά Ινδών σε μεγάλα αστικά κέντρα της Αυστραλίας προκάλεσε το τελευταίο 48ωρο τη διαδήλωση μερικών χιλιάδων νεαρών Ινδών στη Μελβούρνη και ανάγκασε τον Αυστραλό πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ να διαβεβαιώσει τον Ινδό ομόλογό του Μανμοχάν Σινγκ πως η Αυστραλία «είναι ανεκτική και φιλόξενη κοινωνία».

Αργότερα, στην ομοσπονδιακή Βουλή, ο Κ. Ραντ υπογράμμισε πως τέτοιου είδους γεγονότα μπορεί να επιδεινώσουν τις διμερείς σχέσεις Αυστραλίας - Ινδίας και να σταματήσει το κύμα 90.000 Ινδών φοιτητών που φοιτούν σε αυστραλέζικα κρατικά ΑΕΙ και δίνουν ετήσια δίδακτρα πάνω από 1,6 δισ. δολάρια...

Η τελευταία αφορμή που προκάλεσε τη διαδήλωση των νεαρών, που απαιτούν αστυνομική προστασία, δόθηκε την περασμένη βδομάδα με το μαχαίρωμα και ξυλοδαρμό πέντε νέων Ινδών φοιτητών στη Μελβούρνη, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σημαντική είναι η αύξηση που παρατηρείται στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά Ινδών στην Αυστραλία μέσα στην τελευταία διετία. Το 2007 σημειώθηκαν 1.082 επιθέσεις και πέρσι έφθασαν τις 1.447.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ