Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εργολαβικά παιχνίδια στον ΟΣΕ

Ισχυρές πιέσεις μεγαλοκατασκευαστών για ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους στην κατασκευή πολυώροφου κτιρίου καταστημάτων και γραφείων 40.000 τ.μ. πάνω από το νέο σταθμό του προαστιακού στον Πειραιά, εκτιμάται ότι υποκρύπτει η αναβολή του σχετικού διαγωνισμού που προκήρυξε ο ΟΣΕ.

Η προθεσμία του διαγωνισμού έληξε χτες, χωρίς να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές τα τρία κοινοπρακτικά σχήματα (Ελλάκτωρ - Lamda Development, Τεχνική Ολυμπιακή - Plaza Centers και Aκροπόλ Χαραγκιώνης - Ιντρακάτ - Γαντζούλας), τα οποία είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγαλοκατασκευαστές πιέζουν με τον τρόπο αυτό για να εξασφαλίσουν ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους, οι οποίοι σχετίζονται με την αλλαγή του συντελεστή δόμησης για τα υπό κατασκευή κτίρια, ώστε να βελτιωθεί η ανταποδοτικότητά τους και οι ίδιοι να έχουν μεγαλύτερο όφελος από την πολυετή εκμετάλλευσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την εκποίηση - μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα - της δημόσιας ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, η οποία ξεπερνά τα 85.000 στρέμματα. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, προκηρύχθηκε και ο διαγωνισμός για το εν λόγω εμπορικό κέντρο στο λιμάνι του Πειραιά, στο σημείο που βρίσκεται ο τερματικός σιδηροδρομικός σταθμός. Η ανάθεση του έργου δεν αφορά μόνο την κατασκευή, αλλά και την εκμετάλλευσή του για 30 έτη από ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ