Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΤΕΧΝΟΚΑΤ»: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και την περιφρούρηση του εργοστασίου οι εργαζόμενοι της ΤΕΧΝΟΚΑΤ (δομικά μηχανήματα) στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Διεκδικούν δεδουλευμένα 7 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία και περιφρουρούν το χώρο για να εμποδίσουν τη μεταφορά μηχανημάτων. Μια τέτοια προσπάθεια της εργοδοσίας εμπόδισαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και το βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα. Παρά την τρομοκρατία και την παρουσία της αστυνομίας, οι εργαζόμενοι απέτρεψαν την έξοδο μηχανημάτων.

«ΜΑΚ ΜΕΤΑΛ»: Η επίθεση του κεφαλαίου δε γνωρίζει όρια. Αυτό επιβεβαίωσε με προκλητικό τρόπο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μετάλλου «ΜΑΚ ΜΕΤΑΛ» στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας από τους δύο εργάτες που τραυματίστηκαν προχτές στο εργοστάσιο να διακόψουν την αναρρωτική τους άδεια και να επιστρέψουν στη δουλειά, διαφορετικά δε θα πληρωθούν. Οπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του εργοστασίου, στην επιχείρηση επικρατεί άγρια τρομοκρατία, δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων με αποτέλεσμα πολύ συχνά να σημειώνονται ατυχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εργάτες που τραυματίστηκαν προχτές στο γαλβανιστήριο της επιχείρησης, έχουν υποστεί εγκαύματα στα χέρια και την πλάτη, από το καυστικό υγρό που χρησιμοποιείται για την επικάλυψη των σωλήνων.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρας επιχείρησε χτες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κατακραυγή των ναυτεργατών σε βάρος της GA FERRIES, καλώντας τον εκπρόσωπο της εταιρείας να λογοδοτήσει δήθεν στον γραμματέα του ΥΕΝ Γ. Τζοάννο. Ο εκπρόσωπος του Αγούδημου ζήτησε διορία ως τις 10 του Ιούνη για να πληρωθούν τα πληρώματα και οι υπάλληλοι. Να σημειωθεί ότι παρόμοιες υποσχέσεις είχαν δοθεί ξανά στο παρελθόν από την εταιρεία και μάλιστα γραπτώς, αποδείχτηκαν όμως «κενό γράμμα». Εξίσου προκλητικό είναι και το γεγονός ότι ο υπουργός έχει επιβραβεύσει τον εφοπλιστή για τις παρανομίες του, υπογράφοντας μαζί του σύμβαση για απευθείας ανάθεση δρομολογίων - χωρίς δηλαδή διαγωνισμό - για την κάλυψη 4 «άγονων» γραμμών, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί το μίσθωμα της σύμβασης, δηλαδή τα ποσά που τσεπώνει ο εφοπλιστής.

ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ: Με ένστολη διαμαρτυρία σήμερα στις 10 το πρωί στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οι λιμενικοί εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει το εκλογικό τους επίδομα. Οπως επισημαίνεται, από το εκλογικό επίδομα των Σωμάτων Ασφαλείας μόνο το δικό τους φορολογείται, με αποτέλεσμα από τα 950 ευρώ να πάρουν τελικά στο χέρι 722 ευρώ.

ΙΓΜΕ: Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ για την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

«ΣΤΙΜΠΕΛ ΕΛΤΡΟΝ» - ΚΙΛΚΙΣ: Απλήρωτοι από το Δεκέμβρη εξακολουθούν να είναι οι εργαζόμενοι της «Στίμπελ Ελτρον» στο Κιλκίς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ