Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πάνω απο 5.000 οι νεκροί στρατιώτες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο αριθμός των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών στα πεδία μαχών του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε Ιράκ και Αφγανιστάν ξεπέρασε το «ορόσημο» των 5.οοο νεκρών, όπως το χαρακτηρίζει η οργάνωση Μilitary Families Speak Out.

Πρόκειται για την οργάνωση που συστήθηκε το 2002 από τα μέλη των οικογενειών των στρατιωτών, η οποία με χτεσινή της ανακοίνωση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, απαιτούν από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να εκπληρώσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για τις οποίες εκλέχτηκε και να τερματίσει τον πόλεμο σε Ιράκ και Αφγανιστάν και να φέρει όλα τα στρατεύματα πίσω... Φυσικά, ο Λευκός Οίκος υπό τον Μπαράκ Ομπάμα ουδεμία πρόθεση έχει να τερματίσει κανένα πόλεμο. Αντιθέτως, κάνοντας χρήση της τακτικής Μπους, χρηματοδοτεί με τη μορφή των «έκτακτων κονδυλίων» τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Ιράκ, Αφγανιστάν και πλέον και στο Πακιστάν.

Οσο για τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Icasualties.org μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ 4.308 στρατιώτες και στο Αφγανιστάν 695. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πενταγώνου πάντως ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 4.996 αλλά προφανώς δεν περιλαμβάνει τους 6 νεκρούς των πρώτων 24ώρων του Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ