Δευτέρα 8 Ιούνη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Διαίρει και βασίλευε»

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Σε επικίνδυνες εξελίξεις φαίνεται να οδηγεί η δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας σε μουσουλμανικό τέμενος, που σημειώθηκε στην περιοχή του Ανω Ντιρ, με πάνω από 35 νεκρούς, την Παρασκευή. Οπως ανακοινώθηκε από Πακιστανούς αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου εκατοντάδες μέλη των φυλών έστησαν «καρτέρι» σε «ενόπλους των Ταλιμπάν», στα βορειοδυτικά τις χώρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 «αντάρτες», ως αντίποινα για την επίθεση στο τζαμί.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις στο Πακιστάν ξεκίνησαν από τις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών, στα βορειοδυτικά σύνορα, με την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ να κατηγορεί ουσιαστικά τους φυλάρχους και το λαό των περιοχών αυτών, ότι παρέχουν κάλυψη στους αντάρτες, οι οποίοι σήμερα τους αποδεκατίζουν, παράλληλα με τα κυβερνητικά στρατεύματα. Επίσης, δεν είναι λίγες οι ενδείξεις που φέρουν το στρατό να καλύπτει ή να μην αντιδρά σε επιθέσεις των Ταλιμπάν, τη στιγμή, που έσφαζε αμάχους και παιδιά στις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών και επί του παρόντος έχει εξαναγκάσει 2,4 εκατομμύρια κατοίκους της κοιλάδας Σουάτ να ακολουθήσουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Και ενώ η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ πανηγυρίζει το «αντι- Ταλιμπάν κλίμα», που δείχνει να οξύνεται μετά και τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, εκ μέρους των «ανταρτών» τα ίχνη εμφύλιας διαμάχης που εμφανίστηκαν χθες, επιβεβαιώνουν την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», που φυσικά αποβαίνει σε όφελος των ιμπεριαλιστών.

Στο Αφγανιστάν, αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις και αφγανικός στρατός ανακοίνωσαν χτες ότι προχώρησαν σε επιχειρήσεις εναντίον των «ανταρτών των Ταλιμπάν» σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ενόπλους στην επαρχία Ζαμπούλ, ενώ ακόμα πέντε «αντάρτες» και τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις σε άλλες περιοχές. Για ακόμα μία φορά δε γίνεται η παραμικρή αναφορά σε αμάχους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ