Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπαθεί να εμφανιστεί σαν φορέας «προοδευτικής διακυβέρνησης»

Το ψευδεπίγραφο δίλημμα των «δύο πόλων», της «προόδου» που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ και της «σύντηρησης» που εκφράζει η ΝΔ, προσπαθεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ με στόχο να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα και να κρύψει τη απόλυτη στρατηγική σύμπλευση των εταίρων του δικομματισμού στην εφαρμογή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Με το βλέμμα στις κάλπες των εθνικών εκλογών και αξιοποιώντας το διάλογο που έχει ανοίξει αναμέσα σε στελέχη της ΝΔ και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμφανιστεί σαν φορέας «προοδευτικής διακυβέρνησης». Αυτό το στόχο ήρθε να υπηρετήσει και η χτεσινή τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι «η ΝΔ βρίσκεται στη δίνη των δικών της προβλημάτων, αδυνατώντας να συλλάβει το μήνυμα των εκλογών και να το "μεταφράσει" σε αλλαγή πολιτικής». Αναφέροντας ότι «οι εθνικές εκλογές είναι αναγκαίες για τη χώρα» καθώς, όπως είπε, «δεν πρέπει η κρίση της ΝΔ να συμπαρασύρει τη χώρα», ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να ανεβάσει τους τόνους της πόλωσης για να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν «δύναμη αλλαγής».

Αποφεύγοντας για πολλοστή φορά σε τοποθέτησή του να γίνει συγκεκριμένος για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανεργία, το ασφαλιστικό, τους μισθούς και κρατώντας στάση «σιωπής» απέναντι στις αποφάσεις που λαμβάνονται στα όργανα της ΕΕ για νέα επέλαση σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και του λαϊκού εισοδήματος, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε χτες: «Ποτέ άλλοτε αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει τόσο έγκαιρα τόσες πολλές συγκεκριμένες προτάσεις». Οι προτάσεις βέβαια που επικαλείται ο Γ. Παπανδρέου κινούνται στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την ίδια στιγμή που προσφέρουν πλήθος νέων προνομίων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα ο Γ. Παπανδρέου επέμεινε ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές «αποτελεί βάση και πρόκριμα για τη νίκη και την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές», σε μια προσπάθεια να απομακρύνει το σκεπτικισμό πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν ότι παρά την επικράτηση στις ευρωεκλογές, ένα μεγάλο τμήμα των λαϊκών στρωμάτων του γύρισε την πλάτη αφού έχασε 850.000 ψήφους σε σύγκριση με τις προηγούμενες βουλευτικές.

Την ίδια στιγμή, με εισηγητική έκθεση που έχει «πολιτικές εκτιμήσεις» για «τα μικρά κόμματα» και κατέθεσε η Τ. Αντωνίου στο Πολιτικό Συμβούλιο, αποκαλύφθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο βασικός εκφραστής της προβοκρατόρικης επίθεσης εναντίον του ΚΚΕ γύρω από τα οικονομικά του Κόμματος. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα περάσει «περίοδο έντονης εσωστρέφειας». Για το ΛΑ.Ο.Σ. δίνεται η κατεύθυνση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να «αποκαλύπτουν ότι είναι συμπληρωματικός χώρος της ΝΔ», ενώ για τους «Οικολόγους» τονίζεται ότι το «ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να σταθεί απέναντι τους», φανερώνοντας τους σχεδιασμούς που υπάρχουν τόσο για την περίοδο μέχρι τις εθνικές εκλογές όσο και για την επόμενη μέρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ