Κυριακή 21 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Προγράμματα
Αφιέρωμα στον Γ. Παπαϊωάννου

Aυτή τη βδομάδα από την τηλεόραση του «902» θα μεταδοθεί το πρώτο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» σ' έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες του λαϊκού - ρεμπέτικου τραγουδιού, στον Γιάννη Παπαϊωάννου. Ξεκινώντας προπολεμικά (1937) με τη θρυλική «Φαληριώτισσα» μέχρι και το 1972 που έφυγε ξαφνικά σε αυτοκινητικό δυστύχημα, σε ηλικία 58 χρονών, δε σταμάτησε να δημιουργεί, για να αφήσει τελικά πίσω του πάνω από 400 τραγούδια - σταθμούς στο λαϊκό τραγούδι. Ενα μικρό δείγμα από αυτά παίζουν και ερμηνεύουν τα μέλη του συγκροτήματος «Τζιβαέρι», σεβόμενοι τη μουσική και ιστορική τους αξία.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου όμως εκτός από δημιουργός, υπήρξε και ένας καταπληκτικός άνθρωπος, για τον οποίο μόνο «καλά λόγια» έχουν πει όλοι οι συνάδελφοι και συνεργάτες του.

Για τον «άνθρωπο» Γιάννη Παπαϊωάννου συζητούν με τον Πάρη Μήτσου τα δύο του παιδιά, η Χρύσα και ο Αντώνης, ξεδιπλώνοντας μάλιστα άγνωστες πτυχές και λεπτομέρειες της πολύ σημαντικής καλλιτεχνικής του πορείας, των συνεργατών του αλλά και της καθημερινότητάς του (Παρασκευή, «902 TV», 23.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ