Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κλιμακώνουν για τη Σύμβαση

Αισιόδοξα μηνύματα για την επιτυχία της απεργίας στις 27 Ιούνη

Τον αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής τοπικής Σύμβασης κλιμακώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας που το περασμένο Σάββατο προχώρησαν σε 4ωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.) στα ξενοδοχεία «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ», «ΓΥΑΛΙΣΚΑΡΙ», «ΜΕΡΑΜΕΝΤΕ», «ΜΙΡΑΜΑΡΕ», διεκδικώντας - μεταξύ άλλων - την άμεση καταβολή δεδουλευμένων που αφορούν την τρέχουσα σεζόν (μισθοί Απρίλη, Μάη), την εξόφληση αδείας και επιδόματος αδείας ή ακόμη και μισθούς της περσινής σεζόν.

Η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση (σε «ΜΙΡΑΜΑΡΕ» και «ΓΥΑΛΙΣΚΑΡΙ» έφτασε στο 100%, σε «ΜΕΡΑΜΟΝΤΕ» και «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» το 70% και 60%, αντίστοιχα) στέλνει αισιόδοξα μηνύματα και για την 24ωρη απεργία στην οποία οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού προχωρούν στις 27 Ιούνη με απόφαση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και αιχμή την υπογραφή (για πρώτη φορά) τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Διεκδικούν ακόμα να σταματήσουν οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, η στυγνή εκμετάλλευση των αλλοδαπών, πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους κτλ.

Οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν από νωρίς το πρωί την κινητοποίησή τους, έξω από τις πύλες των ξενοδοχείων, ενώ στη συνέχεια κατέφτασαν συντεταγμένα και με πορεία στο ξενοδοχείο «Ακτή Μεσογγή», προχωρώντας σε συμβολικό ωριαίο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Κέρκυρας - Λευκίμμης. Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας επισημαίνει ότι η απεργιακή κινητοποίηση της 27ης Ιούνη «συνδυάζεται με την έκφραση αντίστασης του κερκυραϊκού λαού ενάντια στην παρουσία στο νησί των Υπουργών Εξωτερικών των δολοφονικών μηχανισμών του ΝΑΤΟ και ΟΑΣΕ. Ενώνεται με το φιλειρηνικό και εργατικό κίνημα και απαιτούν την πλήρη κάλυψη των αναγκών της εργατικής τάξης και την παγκόσμια ειρήνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ