Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ
Διεκδικούν μόνιμη δουλειά

Από παλιότερη κινητοποίηση, στη Θεσσαλονίκη, των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ στη Β. Ελλάδα

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση, στη Θεσσαλονίκη, των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ στη Β. Ελλάδα
Τη στιγμή που οι κενές οργανικές θέσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στη Β. Ελλάδα ξεπερνούν τις 550, τουλάχιστον 400 συμβασιούχοι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να εργαστούν εξαιτίας του περιβόητου «24μηνου του ΠΔ - Παυλόπουλου», μετά τη συμπλήρωση του οποίου πετιούνται στο δρόμο.

Αυτό κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι του παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οπως είπαν, η Αρχαιολογική Υπηρεσία, ιδίως στην περιφέρεια, ελλείψει προσωπικού, αδυνατεί να αντεπεξέλθει στο έργο της προστασίας των αρχαιοτήτων. Εκτός των κενών οργανικών θέσεων, η εργασιακή ομηρία στο ΥΠΠΟ έχει σαν αποτέλεσμα, οι μόνιμοι αρχαιολόγοι που συνταξιοδοτούνται να είναι διπλάσιοι από όσους προσλαμβάνονται.

Οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι διεκδικούν: Αμεση εξαίρεση των αρχαιολόγων από τις περιοριστικές διατάξεις του Π.Δ. 164/2004 (24μηνο). Κατάργηση των προσλήψεων με αδιαφανή τρόπο, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης και θέσπιση πλαισίου που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια των προσλήψεων, με αντικειμενικά κριτήρια (προϋπηρεσία, προσόντα, εξειδίκευση, κ.λπ.). Αμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό), με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ