Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΗΦΙΣΟΥ
Δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι

Την μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΧΩΔΕ αναφορικά με το οδικό έργο του Κηφισού με συνέπεια τη σοβαρή ηχορύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος... υπεράνω του Κηφισού ποταμού στις περιοχές Ρέντη, Μοσχάτου και Νέου Φαλήρου, διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη δικαιώνοντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής που, ζώντας το πρόβλημα και μη βρίσκοντας ανταπόκριση από τη δημόσια διοίκηση, προσέφυγαν στην εν λόγω Αρχή. Η έκθεση της Αρχής σημειώνει ότι μη υλοποίηση μέχρι σήμερα των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων αποτελεί τεκμήριο παραβίασής τους και αποδεικνύει την παράλειψη προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ υπογραμμίζει τις επιπτώσεις σε βάρος των κατοίκων. Επίσης αναφέρει ότι τη μη υλοποίηση περιβαλλοντικών όρων αποδέχεται και η αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ (Δ/νση Οδικών έργων, Δ9) ενώ αυτή επιβεβαιώθηκε και από αυτοψία που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Πειραιά, σύμφωνα με την οποία δεν είχαν τοποθετηθεί ηχοπετάσματα βόρεια της οδού Σουρή στο Νέο Φάληρο και βόρεια της οδού Σολωμού στο Μοσχάτο, καθώς και σε όλο το μήκος αμφίπλευρα του οδικού έργου.

Ο Συνήγορος απευθύνει κρίσιμα ερωτήματα στο υπουργείο σχετικά με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, και το καλεί να τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα, πάντως, με καταγγελίες, το ΥΠΕΧΩΔΕ φαίνεται να αδιαφορεί και για την ύπαρξη επικίνδυνων υλικών τα οποία υπάρχει κίνδυνος να εκραγούν, μέσα στην πόλη του Πειραιά. Συγκεκριμένα, ύστερα από έλεγχο της Δημοτικής Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται εκτεθειμένα επικίνδυνα υλικά, αγνώστου προελεύσεως, μέσα σε πλαστικά βαρέλια, έως πίσω από το εργοστάσιο του Κεράνη, συνολικού βάρους 3 τόνων. Με κατεπείγον έγγραφό της, η δημοτική αστυνομία ζητά από το ΥΠΕΧΩΔΕ την άμεση απομάκρυνσή τους, γιατί εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας, υπάρχει ήδη εμφανής διόγκωση των βαρελιών, με άμεσο κίνδυνο την έκρηξή τους. Το ΥΠΕΧΩΔΕ όμως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, προέβαλλε την δικαιολογία πως καθυστέρησε επειδή δεν είχαν εγκριθεί οι σχετικές πιστώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ