Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυστηρότερη ποινικοποίηση της μετανάστευσης

Αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση με πρόταση τροπολογίας που κατέθεσε χτες στη Βουλή για ψήφιση

Τη σκληρότερη τιμωρία των μεταναστών - θυμάτων της ιμπεριαλιστικής δράσης και της δράσης των μονοπωλίων επιδιώκει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, με πρόταση τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατέθεσε χτες το βράδυ στη Βουλή προς ψήφιση. Η τροπολογία άρθρων του Ν. 3386/2005 κινείται στα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά την κυβερνητική επιτροπή για τη μετανάστευση, που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη και πατά πάνω σε υπάρχουσες κοινοτικές Οδηγίες.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων παρατείνεται σε 6 μήνες, αντί 3 που προβλέπεται σήμερα, το ανώτατο όριο κράτησης αλλοδαπών για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης μέχρι την εκτέλεσή της. Ωστόσο, ο μετανάστης θα μπορεί να κρατείται μέχρι και 12 μήνες σε περίπτωση που η απέλαση καθυστερεί, ακόμα όταν αυτό γίνεται εξαιτίας της καθυστέρησης εγγράφων από τη χώρα προέλευσής του! Η συγκεκριμένη τροπολογία νομιμοποιείται από την ΕΕ, από την Οδηγία για τις φυλακίσεις και την απέλαση, που προβλέπει μέχρι και 18μηνη κράτηση για όποιον εισέλθει στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Επιπλέον, με την τροπολογία, μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι μετανάστες και δουλέμποροι, θεωρούνται κι οι δύο εξίσου «παράνομοι». Επιβάλλονται αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις και μεγαλύτερες χρηματικές ποινές «στα πρόσωπα που διευκολύνουν την παράνομη είσοδο ή έξοδο από το ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτων χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ