Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - 1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ
Να παραμείνουν στα ψηλά

Mε στόχο την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία του ευρωπαϊκού στίβου οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών συμμετέχουν σήμερα και αύριο στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που διεξάγεται στη Λέιρα της Πορτογαλίας και αποτελεί τον... απόγονο του άλλοτε «Μπρούνο Τζάουλι». Μάλιστα από φέτος εκτός του ονόματός της η διοργάνωση αλλάζει και μορφή αλλά και κανονισμούς. Στις κυριότερες καινοτομίες συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι η βαθμολογία θα είναι κοινή για άνδρες και γυναίκες, ενώ στα αμιγώς αγωνιστικά θα αποβάλλεται από την κούρσα ο αθλητής που κάνει άκυρη εκκίνηση από την πρώτη παράβαση (αντί της 2ης που ίσχυε μέχρι τώρα).

Στην ελληνική ομάδα αν και συμμετέχουν πρωταθλητές με εμπειρία από Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ουσιαστικά πρόκειται για μία νέα ομάδα, η οποία δε διαθέτει μεγάλη πείρα, όμως έχει φιλοδοξίες και - παρά το δύσκολο της αποστολής - αισιοδοξία. Σύμφωνα με τα προγνωστικά, πάντως, Ελλάδα, Σουηδία, Τσεχία και Πορτογαλία, θεωρητικά, είναι αυτές που θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Ο Λούης Τσάτουμας, που πραγματοποίησε σπουδαίο ξεκίνημα στη φετινή αγωνιστική σεζόν στο μήκος, τόνισε πως θέλει να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο. Προβληματισμένος από την πλευρά του για τους νέους κανονισμούς εμφανίστηκε ο άλτης του τριπλούν Δημήτρης Τσιάμης. Αισιόδοξη δηλώνει και η Σοφία Μπακατσάκη, προπονήτρια της Αθανασίας Πέρρα, που εντυπωσίασε με το 14,42 στο τριπλούν στο διεθνές μίτινγκ στίβου «Θεσσαλονίκη 2009».

Το πρόγραμμα ξεκινάει σήμερα στις 17.45 και αύριο στις 17.15 (οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΤ-1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ