Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ταξική ενιαία απάντηση στον κοινό αντίπαλο

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στη Νέα Μανωλάδα

Σε ανακοίνωσή της για τα γεγονότα στη Νέα Μανωλάδα, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Τις τελευταίες μέρες καλλιεργείται όλο και περισσότερο η αντίληψη πως για τα οξυμένα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων ευθύνονται οι μετανάστες. Πολιτικά κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. και αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιδίδονται σε μια άθλια προπαγάνδα, ώστε η επερχόμενη αντιμεταναστευτική λαίλαπα, που προετοιμάζεται από την κυβέρνηση και την ΕΕ, να τύχει της υποστήριξης των εργαζομένων. Σε αυτήν την απόπειρα, τα ΜΜΕ έχουν επιστρατεύσει ακόμη και διάφορους "επιστήμονες" ή "διανοούμενους", που μιλάνε για ..."σχέδιο αλλοίωσης του ελληνικού χαρακτήρα της χώρας".

Αυτοί που υποκριτικά διαμαρτύρονται για τη μαζική εισροή μεταναστών στη χώρα μας, στήριξαν και στηρίζουν τη δράση των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών που προκάλεσαν αυτό το φαινόμενο. Συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς του Αφγανιστάν, στους δύο πολέμους στο Ιράκ. Στηρίζουν την εκμετάλλευση από τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μονοπώλια του πλούτου ασιατικών και αφρικανικών χωρών, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι λαοί στην εξαθλίωση, στην πείνα, άρα και στη μετανάστευση. Αυτοί που ζητωκραύγαζαν για τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες μαζί με τους ιμπεριαλιστές και τα κέντρα τους, τώρα προβληματίζονται, τάχα, γιατί οι λαοί από αυτές τις χώρες έρχονται στη χώρα μας.

Αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα και είναι οι ίδιοι που κερδίζουν από αυτό. Οι παράνομοι, οι τρομοκρατημένοι από τις δυνάμεις καταστολής και την εργοδοσία, ασυνδικάλιστοι εργάτες μετανάστες αποτελούν τα πιο εύκολα θύματα εκμετάλλευσης, το πιο φθηνό εργατικό δυναμικό. Το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που συνειδητά καλλιεργεί η αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, πλήρωσαν στην περιοχή της Μανωλάδας δύο εργάτες μετανάστες από το Μπαγκλαντές.

Θύματα της ίδιας πολιτικής

Είναι αναμφισβήτητο ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα είναι υπαρκτό, μεγάλο και σύνθετο και γεννάει περιστατικά σαν αυτό στη Μανωλάδα. Φυσικά, η λύση του προβλήματος δεν είναι αυτή που προωθούν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ. και προβάλλουν τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας μας. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο πρόβλημα αν και οι Ελληνες εργαζόμενοι και οι αλλοδαποί δεν έχουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, ένα μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους και ζουν στην ανασφάλεια για το μεροκάματο. Αλλωστε, και οι μεν και οι δε, το προηγούμενο διάστημα ήταν σκληρά εκμεταλλευόμενοι για να έχει το μεγάλο κεφάλαιο υπέρογκα κέρδη και από τις δύο πλευρές ζητάνε να σφίξουν ακόμα μια φορά το ζωνάρι για να βγούμε από την κρίση.

Οι μετανάστες δεν ήρθαν στη χώρα μας για "τουρισμό". Υποχρεώθηκαν να έρθουν κυνηγημένοι και πεινασμένοι και στη χώρα μας υφίστανται πολλαπλή καταπίεση. Απ' τη μια, βρίσκονται σε μια κατάσταση μόνιμης ημιπαρανομίας και, απ' την άλλη, εργάζονται σε συνθήκες που θυμίζουν περισσότερο Μεσαίωνα. Αποτελούν κομμάτι, μέρος της εργατικής τάξης της χώρας, ένα από τα πιο εξαθλιωμένα.

Οπως, λοιπόν, για τα προβλήματα των μεταναστών δε φταίνε οι Ελληνες εργάτες, έτσι και για τα προβλήματα των Ελλήνων εργαζομένων δε φταίνε οι μετανάστες. Για τα προβλήματα, όμως, όλων των εργατών υπάρχουν υπεύθυνοι. Είναι η πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Ελληνες και μετανάστες μαζί!

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει ζητήσει να δοθεί λύση που θα σέβεται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, για νομιμοποίηση της προσωρινής ή μακροβιότερης παραμονής τους στη χώρα μας (παροχή ασύλου ή ανθρωπιστικού καθεστώτος, άδεια διαμονής), για διευκόλυνση της οικειοθελούς μετακίνησής τους σε άλλες χώρες της ΕΕ, για εγκατάστασή τους σε ανοικτούς χώρους φιλοξενίας που θα πληρούν τις στοιχειώδεις προδιαγραφές αξιοπρεπούς διαβίωσης. Αλλωστε, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα των επεμβάσεων και της ιμπεριαλιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται στις χώρες τους.

Καλούμε την εργατική τάξη να αποκρούσει τις εθνικιστικές ρατσιστικές αντιλήψεις που μπορεί να τις κραυγάζει ο ΛΑ.Ο.Σ., αλλά πηγάζουν από την πολιτική της ΕΕ, τις θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο μονόδρομος για την εργατική τάξη είναι η πάλη, η οργάνωση Ελλήνων και μεταναστών εργατών στα ταξικά σωματεία, η κοινή δράση για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, των εργατών Ελλήνων και μεταναστών, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, για τη Λαϊκή Εξουσία, για το σοσιαλισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Σάββατο η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση για τους μετανάστες εργάτες γης (2022-07-21 00:00:00.0)
Ελληνες και μετανάστες ενωμένοι στον κοινό αγώνα (2022-07-19 00:00:00.0)
Εκρηκτικά τα προβλήματα των ανάπηρων μεταναστών (2014-01-17 00:00:00.0)
Νέος ξυλοδαρμός εργάτη γης από το Μπαγκλαντές (2009-07-16 00:00:00.0)
Μέτρα για να μην επαναληφθούν οι αποτροπιασμοί (2009-06-24 00:00:00.0)
ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΔΟΥΛΟΚΤΗΣΙΑΣ με τη μηδενική ανοχή των αστών στους μετανάστες (2009-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ