Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το φούντωμα της ανεργίας δεν είναι προσωρινό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προχτές για την αύξηση της ανεργίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η αύξηση της ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΣΥΕ. Το φούντωμα της ανεργίας δεν είναι προσωρινό. Επιδεινώνεται από την κρίση, αλλά θα εξακολουθήσει να αυξάνεται και μετά από αυτήν. Χαρακτηρίζει όλες τις χώρες της ΕΕ, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική της - στην οποία συμφωνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - υπέρ της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, δεν περιορίζει την ανεργία, αντίθετα την τροφοδοτεί.

Η ΕΕ και τα κόμματά της με την πολιτική της ελαστικής και προσωρινής εργασίας αξιοποιούν την ανεργία σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι δεν πρέπει να δεχθούν να πληρώσουν αυτοί την κρίση, να αξιοποιείται η αύξηση της ανεργίας σε βάρος των εργασιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και του εισοδήματός τους. Πρέπει αποφασιστικά να οργανωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς. Με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη να παλέψουν κατά των απολύσεων, κατά της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που χρηματοδοτεί τους μεγαλοεργοδότες αντί να προστατεύει τους ανέργους. Μπορούν και πρέπει να ξεσηκωθούν τώρα για να αποκρούσουν τα νέα αντιδραστικά μέτρα σε βάρος τους που έχει αποφασίσει η ΕΕ, την ελαστική μερική και ανασφάλιστη δουλειά.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να εμπιστευτεί τη δύναμή της. Μπορεί να αποκρούσει την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας, την αντεργατική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ. Διεκδικώντας μέτρα πραγματικής προστασίας των ανέργων, αύξηση των μισθών, σύγχρονα εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα. Μπαίνοντας επικεφαλής της πάλης και της λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία, για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ