Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δράση αναλαμβάνουν και οι ναυτεργάτες

Μαζικά συμμετείχαν οι ναυτεργάτες στη χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση για την οργάνωση της δράσης ενάντια στη νέα σαρωτική επίθεση του κεφαλαίου.

Ανάμεσα στους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ ήταν τα πληρώματα από τα καράβια της εταιρείας GA FERRIES του εφοπλιστή Αγούδημου, που, μετά από πολυήμερο απεργιακό αγώνα στην οργάνωση του οποίου πρωτοστάτησαν οι ταξικές δυνάμεις, κατάφεραν να επιβάλουν την καταβολή του μεγαλύτερου τμήματος των δεδουλευμένων τους. Εκεί ήταν και ναυτεργάτες από το πλήρωμα του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» της εταιρείας ΚΑΛΛΙΣΤΗ του εφοπλιστή Σπανού, που, συσπειρωμένοι με τις δυνάμεις της ΝΣΚ, συνεχίζουν για τρίτη βδομάδα τη μάχη για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι κατευθύνσεις που καθορίστηκαν στη σύσκεψη πήραν αμέσως «σάρκα και οστά», με την απόφαση όσων συμμετείχαν να συμβάλουν με κάθε τρόπο για την επιτυχία της σημερινής απεργίας των οικοδόμων.

Ο Θανάσης Ευαγγελάκης, α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ που «άνοιξε» και τη συζήτηση, δίνοντας το στίγμα, επισήμανε ότι η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία σε στεριά και θάλασσα, καθώς οι αποφάσεις που παίρνουν τα επιτελεία της ΕΕ «στοχεύουν να αποδεκατίσουν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους με συνδικαλιστικά δικαιώματα, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, Κοινωνική Ασφάλιση». «Από τις εξελίξεις - τόνισε - επιβάλλεται η επαγρύπνηση και ετοιμότητα, καθημερινή παρέμβαση μέσα και έξω από τα πλοία, να δυναμώσουμε την ταξική αλληλεγγύη και πάλη, τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να αγωνιστούμε κόντρα στα νέα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα, στην εφοπλιστική αδιαλλαξία με πολύμορφες και απεργιακές κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ