Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
78η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ
Φανατική υπεράσπιση των αναδιαρθρώσεων από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

«Τα αστικά κόμματα "σφάζονται" για την Παιδεία, αλλά ο μόνος που ματώνει είναι ο λαός», τόνισε κατά την έναρξη του εργασιών η Τ. Τσατσούλη εκ μέρους του ΚΚΕ

Η πλήρης ταύτιση απόψεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το «σχολείο του αύριο» που είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις επιταγές της ΕΕ, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της 78ης Τακτικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) που γίνεται στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 650 αντιπροσώπων. Οι εργασίες ολοκληρώνονται σήμερα, με την εκλογή του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκδήλωσης που έγινε την περασμένη Κυριακή, η ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Ν. Γκοτσοπούλου εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι «οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία θα συνεχιστούν με κάθε κόστος». Ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου μίλησε για τις «οραματικές» προτάσεις του κόμματός της, όπως να καθορίζεται το 15% του προγράμματος του σχολείου από τις περιφέρειες (που σημαίνει τη διάσπαση του ενιαίου περιεχομένου του σχολείου και την ένταση της ταξικής διαφοροποίησης). Εκανε επίσης λόγο για τη σύνδεση του σχολικού προγράμματος με την τοπική κοινωνία (δηλαδή να ανοίξουν περισσότερο οι πόρτες των σχολείων στις επιχειρήσεις), ταυτίστηκε με την Επιτροπή του ΕΣΥΠ για ολοήμερο σχολείο, χωρίς βέβαια να αναφέρει ότι μέσω αυτού άνοιξε ο δρόμος για το θεσμό της ωρομισθίας. Η ταύτιση και η πλήρης εναρμόνιση με τις ντιρεκτίβες της ΕΕ εκφράστηκε και μέσω των εκπροσώπων της πλειοψηφίας της ΔΟΕ.

«Τα αστικά κόμματα "σφάζονται" για την Παιδεία, αλλά ο μόνος που ματώνει είναι ο λαός. Αυτή η πολιτική δε φτιασιδώνεται, μόνο ανατρέπεται», επισήμανε η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκδήλωσης, η οποία αναφέρθηκε αρχικά στη δίνη της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, τις συνέπειές της στην εργατική τάξη και τη λαϊκή οικογένεια, στην απόπειρα να εμφανιστεί η Παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα ως υπερταξική υπόθεση. «Η ΔΟΕ όσο και αν συμμετέχει σε διαλόγους και εθνικά τραπέζια θα έχει απλά να βοηθήσει στην εξαπάτηση και παραπλάνηση του λαού. Αυτή και μόνο αυτή θα είναι η "εθνική συνεισφορά" του συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων στην υπόθεση της Παιδείας», σημείωσε και συνέχισε: «Εμείς οι μαρξιστές - λενινιστές δε συμφωνούμε με εκείνη την αστική - μικροαστική αντίληψη σύμφωνα με την οποία η Παιδεία και η μόρφωση μπορούν να λύσουν από μόνες τους τα προβλήματα. Μαζί μας φαίνεται να συμφωνεί και η ζωή που ζούμε».

Και κατέληξε: «Ο εκπαιδευτικός έχει μπροστά του δύο δρόμους, όπως έγραφε ο Γληνός. 'Η θα πάει με το δρόμο της συντήρησης και της αντίδρασης ή με το μέρος της ανυπακοής και της αντεπίθεσης. Το ΚΚΕ σας καλεί να διαλέξετε το δρόμο που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό πρόβλημα σαν ζήτημα κοινωνικό που η επίλυσή του μόνο με κοινωνική - πολιτική ανατροπή μπορεί να επέλθει. Το δρόμο της εργατικής τάξης, των άλλων καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων, εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που μπορούν να σπρώξουν τον τροχό της κοινωνικής εξέλιξης μπροστά και μαζί να φέρουν και νέο ζωογόνο αέρα στην εκπαίδευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ