Κυριακή 28 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΗΓΗΜΑ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Του Αγγελου ΙΜΒΡΟΥ

Ο Αγγελος Ιμβρος γεννήθηκε το 1944 στην Κηφισιά. Είναι γιος του Θανάση Ιμβρου, ηγετικού στελέχους του ΕΑΜ (Επαρχου στην Ευρυτανία) και ανιψιός του Αγγελου Παπαϊωάννου, επίσης ηγετικού στελέχους του ΕΑΜ (Επαρχου στην Καρδίτσα).

Μαθητής στο Γυμνάσιο, έκανε διάλεξη για τον ποιητή Αγγελο Σικελιανό και πέτυχε με υποτροφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Νομικά και δεν πήρε το πτυχίο Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, γιατί η Απριλιανή Δικτατορία εξανάγκασε τους καθηγητές να τον απορρίπτουν για τα προοδευτικά κοινωνικοπολιτικά φρονήματά του.

Στη διάρκεια της Δικτατορίας βασανίστηκε στα διάφορα στρατόπεδα από τον ανθυπολοχαγό Σακαρετσάνο, καταδότη, βασανιστή και κίναιδο από το Α2 και κλείστηκε σε νοσοκομεία υγιής από τον αντισυνταγματάρχη Πυροβολικού Κώστα Γιαννόπουλο στο στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, το 1969.

Ο Αντ/ρχης Κώστας Γιαννόπουλος δεχότανε πόρνες από το Α2, που του προμήθευε ο σωματέμπορος στρατιώτης Φωτίου από το Α2 και σε αντάλλαγμα έκλεινε τους δημοκράτες στρατιώτες, υγιείς, στα στρατιωτικά ψυχιατρεία.

Ασκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα, όπου και συνταξιοδοτήθηκε σα δικηγόρος «Παρ' Αρείω Πάγω».

Ο Αγγελος Ιμβρος έγραψε διάφορα διηγήματα, στα ελληνικά και σε ξένες γλώσσες, και έκανε μεταφράσεις έργων Ρώσων συγγραφέων. Εχει γνώσεις αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής και ρωσικής γλώσσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ