Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΕΛΛΑΣ - ΗΜΑΘΙΑΣ
Πληρώνουν την αντιπαράθεση συνεταιρισμών - αυτοκινητιστών

Η πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο δημόσιο φορέα συγκοινωνιών - μεταφορών, που θα λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων, έρχεται με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο στην επικαιρότητα, με αφορμή τις αντιπαραθέσεις που έχουν ξεσπάσει σε Πέλλα και Ημαθία, για τον τρόπο που θα γίνει η μεταφορά της παραγωγής ροδάκινου στο εξωτερικό.

Τα ροδάκινα της Πέλλας και της Ημαθίας που προορίζονται για εξαγωγή προς τη Ρωσία, εξακολουθούν να παραμένουν εντός συνόρων, εξαιτίας της διαμάχης που ξέσπασε, τις τελευταίες μέρες, μεταξύ των συνεταιρισμών και της Ομοσπονδίας φορτηγών αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών. Οι Ρώσοι αγοραστές των ροδακίνων στις συμφωνίες που κάνουν με τους συνεταιρισμούς, προτείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναλάβουν οι ίδιοι την μεταφορά του προϊόντος, κάτι που προκαλεί την αντίδραση της Ομοσπονδίας των αυτοκινητιστών. Οι αυτοκινητιστές, προσέφυγαν στα αρμόδια όργανα και ο εισαγγελέας απαγόρευσε τις εξαγωγές ροδακίνων, με φορτηγά τρίτων χωρών.

Οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των ελληνικών φορτηγών - ψυγείων δεν ικανοποιεί τις ημερήσιες ανάγκες τους για τη μεταφορά του προϊόντος, ζητούν παρέμβαση - ρύθμιση του υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, με μολδαβικά και ρώσικα. Την ίδια στιγμή, οι αυτοκινητιστές υποστηρίζουν ότι τα ελληνικά φορτηγά επαρκούν και κατηγορούν τους συνεταιρισμούς ότι προτιμούν τα ξένα, επειδή ζητούν χαμηλότερο ναύλο.

Συμπέρασμα; Είναι ολοφάνερο ότι συνεταιρισμοί και αυτοκινητιστές, αντιπαρατίθενται μεταξύ τους, προφανώς η κάθε πλευρά για δικά της οικονομικά οφέλη, στην πλάτη και σε βάρος των ροδακινοπαραγωγών, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από παρόμοια παιχνίδια, αλλά απειλείται να χαθεί και το εισόδημά τους, αφού ο κίνδυνος να σαπίσει η παραγωγή είναι πλέον ορατός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ