Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεσιακές διαδρομές

Εργο του Κωστή Γρηγορίου
Εργο του Κωστή Γρηγορίου
Ο Τάσος Δήμος στη νέα του έκθεση στις «Εικαστικές Αναζητήσεις» (Σπευσίππου 21) παντρεύει τον εξπρεσιονισμό με τις παιδικές φιγούρες. Με έργα κυρίως μικρών διαστάσεων, ο καλλιτέχνης δίνει το νόημα που συνήθως περνάει μέσω της δουλειάς του, δηλαδή την αίσθηση της ανεμελιάς και της παιδικής αγνότητας. Διάρκεια έως 4/7.

Στην αίθουσα τέχνης Kapopoulos Fine Arts, στη Μύκονο, εκθέτει (17/7 - 26/7) ο Κωστής Γεωργίου. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που φιλοτεχνήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Κυρίαρχο στοιχείο το νερό, το οποίο κάνει αισθητή την παρουσία του, με λουόμενους να γλιστρούν σε βαθιά μπλε σουρεαλιστικές θάλασσες, ποδηλάτες στροβιλίζονται σε εκρηκτικά περιβάλλοντα, παιχνίδια και δώρα αναζητούν τους αποδέκτες τους, ενώ οι ταύροι, σήμα κατατεθέν της δουλειάς του, παρουσιάζονται σε νέες πληθωρικές συνθέσεις.

Στην γκαλερί «Tsatsis Projects/ Artforum» (Mητροπόλεως 12, Θεσσαλονίκη), σε συνεργασία με το εργαστήριο ζωγραφικής των καθηγητών Γιάννη Φωκά - Βαγγέλη Πλοιαρίδη της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, φιλοξενείται (έως 10/7) η πρώτη ενότητα της έκθεσης ζωγραφικής νέων καλλιτεχνών. Συμμετέχουν οι: Κώστας Ανδριάς, Χριστίνα Αντωνοπούλου, Αντώνης Σαββουλίδης, Αναστασίου Στρατάκη, Ιωάννα Στρατόγλου.

Συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου - Φίλωνος 29) η ομαδική έκθεση ελληνικής χαρακτικής με τίτλο «Εντυπώσεις επί χάρτου. Η πορεία της Ελληνικής Χαρακτικής από το 1860 έως σήμερα». Πρόκειται για μία σημαντική παρουσίαση, που επιμελείται ο καθηγητής στο ΑΠΘ, Εμμανουήλ Μαυρομάτης. Η έκθεση επιχειρεί να καταγράψει την πορεία της χαρακτικής, από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, μέσα από αυθεντικά χαρακτικά εκατόν είκοσι έξι καλλιτεχνών και τριακόσια περίπου έργα. Περιλαμβάνει τις ενότητες: «Πρωτοπόροι και Δάσκαλοι», «Σύγχρονοι και Νέοι Ελληνες Χαράκτες». Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιείται - σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης - το πρόγραμμα «Αγγίζοντας την Τέχνη», για άτομα με περιορισμένη ή ολική αδυναμία όρασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ