Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιδράσεις για την απελευθέρωση Αγκίμ Τσέκου

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Σημαντικές είναι οι αντιδράσεις της Σερβίας για την απόφαση των βουλγαρικών αρχών να απελευθερώσουν τον Αγκίμ Τσέκου, πρώην πρωθυπουργό του ΝΑΤΟικού προτεκτοράτου του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος είχε συλληφθεί την Τρίτη κατά την είσοδό του στη Βουλγαρία βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί μετά από αίτημα της Σερβίας, τον οποίο κατηγορεί για εγκλήματα κατά του σερβικού λαού, όταν ήταν διοικητής του Ουτσεκά.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς ανακοίνωσε πως περιμένει εξηγήσεις από τις βουλγαρικές αρχές και υπογράμμισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η Βουλγαρία δε συμβάλλει στις καλές σχέσεις μας», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Beta». Από τη μεριά του ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς δήλωσε πως η απόφαση αυτή αποτελεί βαρύ πλήγμα στο διεθνές δίκαιο και προκαλεί ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών.

Πάντως, ο Τσέκου δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση υποστηρίζοντας ότι ενδεχόμενη έκδοσή του στη Σερβία θα δυσχέραινε τις σχέσεις της Σόφιας με την Πρίστινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ