Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ»
Στο δρόμο 40 εργάτες

Να αντισταθούν στα σχέδια της εργοδοσίας καλεί τους εργάτες η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ

Στην απόλυση 40 εργαζομένων προχώρησε πριν δέκα μέρες η εργοδοσία της εταιρείας προκάτ κατασκευών «Πρεκονστρούκτα», την ώρα που τρομοκρατεί τους υπόλοιπους 75 απειλώντας ότι θα βάλει λουκέτο στην επιχείρηση.

Καταγγέλλοντας την εργοδοσία, η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ σημειώνει ότι στηριζόμενη στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τον άλλο εταίρο του δικομματισμού, το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί, όλες οι «επιπτώσεις» της οικονομικής κρίσης να έχουν τελικό αποδέκτη τους εργαζόμενους. «Ολα τα προηγούμενα χρόνια με τους μισθούς πείνας, με τις αυξήσεις του 0,70 ευρώ την ημέρα, με την αφαίρεση μιας σειράς δικαιωμάτων, οι εργαζόμενοι πλήρωσαν ουσιαστικά τα υπερκέρδη των βιομηχάνων. Σήμερα και πάλι οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν την "κρίση" που δημιούργησαν οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες», σημειώνει.

Η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ καλεί τους απολυμένους της επιχείρησης «Preconstructa» αλλά και τους εναπομείναντες εργαζόμενους να αγωνιστούν για μια καλύτερη δουλειά, σταθερή και ασφαλισμένη εργασία, με αμοιβή που θα τους επιτρέπει να ζουν ανθρώπινα. Οπως αναφέρει, «πρέπει στην επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση και εργοδοσία, να αντιτάξουν τη δική τους δύναμη, να αντεπιτεθούν, να απαιτήσουν την "κρίση" να πληρώσει η ολιγαρχία.

Να ξεσκεπάσουν τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε όλα τα επίπεδα (ΓΣΕΕ, ΕΚ Κιλκίς, Σωματεία κλπ.) να αναδείξουν αντιπροσώπους που δε θα τα διπλώνουν και δε θα μετατρέπονται στις δύσκολες στιγμές στο μακρύ χέρι της εργοδοσίας. Παράλληλα, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με τους αγώνες να βγάλουν και τα ανάλογα πολιτικά συμπεράσματα, για το ποιες πολιτικές δυνάμεις βρίσκονται και στα λόγια αλλά και στην πράξη στο πλευρό τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ