Πέμπτη 2 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΙΝΤΙΑ ΣΜΑΡΤ»
Να μην εφαρμοστεί η νέα ιδεολογική παρέμβαση

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μιντια Σμαρτ», που θα λειτουργήσει πιλοτικά στα σχολεία από την επόμενη χρονιά, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ: Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Γκιόκας, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη και Γιάννης Πρωτούλης.

Θυμίζουμε ότι με βάση τα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του προγράμματος, διαφημιστικές εταιρείες αναλαμβάνουν να «κάνουν μάθημα» σε μικρούς μαθητές ηλικίας 6-11 ετών και στο όνομα της «διαπαιδαγώγησης του καλού καταναλωτή» το πρόγραμμα κάνει μια βαθιά ιδεολογική παρέμβαση στις συνειδήσεις των μικρών μαθητών.

Στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εντάσσεται απόλυτα στην πολιτική της ΕΕ, που την υπηρετούν πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα στα σχολεία, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα το επίπεδο σπουδών. Αντί το σχολείο να παρέχει ολοκληρωμένη μόρφωση, θα παρέχει χρηστικές δεξιότητες, που οδηγούν τους μαθητές στην ακριβοπληρωμένη αμάθεια, στην εργασιακή και κοινωνική υποταγή. Ο χαρακτήρας και ο στόχος του προγράμματος διαφαίνεται κιόλας από το γεγονός ότι «χρηματοδοτείται από την αγορά», όπως τόνισε στην παρουσίασή του ο πρόεδρος της Ενωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας, που δεν είναι άλλος από ένα σχολείο στο οποίο οι επιχειρήσεις εκτός από χρηματοδότης θα έχουν λόγο στη διαμόρφωση των προγραμμάτων και της διδασκαλίας, για τη διαμόρφωση χειραγωγημένων συνειδήσεων και πειθήνιων εργαζόμενων αργότερα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να μην εφαρμοστεί σε κανένα σχολείο το εν λόγω πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ