Σάββατο 4 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα

Ακόμα μία πρωτοβουλία συντονισμού αναλαμβάνει μεθαύριο η Επιτροπή Αγώνα στα κλωστήρια της Νάουσας, στις 10 π.μ.

Αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το εργοστάσιο της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» στο Στενήμαχο της Νάουσας αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στα κλωστήρια της Νάουσας, τη Δευτέρα 6 Ιούλη, στις 10 το πρωί.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους της «ΕΝ-ΚΛΩ» να δυναμώσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δικών τους συμφερόντων και όχι για τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του Λαναρά, να κλιμακώσουν τη δράση τους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην πλήρη σταθερή εργασία.

Θυμίζει ότι τα εργοστάσια δε δουλεύουν, παρότι ο όμιλος έχει χρηματοδοτηθεί. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τους τελευταίους 6 μήνες. Ο αριθμός των εργαζομένων τους τελευταίους 14 μήνες μειώθηκε σε 850 από 1.300 και έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο εργοστασίων και εκατοντάδες νέες απολύσεις. Ηδη στο Γ΄ εργοστάσιο της Νάουσας άρχισαν να ξεστήνουν μηχανήματα. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η υφυπουργός Απασχόλησης και συμφώνησε και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι παγίδα για τους εργαζόμενους. Διευκολύνουν την εργοδοσία για το κλείσιμο εργοστασίων και για απολύσεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αγωνιστικά: Με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας να λειτουργήσουν όλα τα εργοστάσια. Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μη γίνει καμία απόλυση, να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ