Κυριακή 5 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Τίποτα δεν μπορεί να χωρίσει τους εργάτες

«Η εργατική τάξη είναι μία»! Αυτό που «φωνάζουν» οι κομμουνιστές με την καθημερινή τους δράση ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, στη «μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση» του ΠΑΣΟΚ και το ρατσιστικό παραλήρημα του ΛΑ.Ο.Σ., αυτό που μαρτυρά ως ανάγκη η ίδια η καθημερινότητα των εργαζομένων, που ανεξάρτητα από φυλή ή χρώμα δέχονται ενιαία επίθεση από το κεφάλαιο, αυτό ήταν που την περασμένη βδομάδα έγινε μουσική, χρώμα, γλέντι, συζήτηση, μέσα από τις πλούσιες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ΚΚΕ και ΚΝΕ για τη μετανάστευση.

Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, πολλοί νεολαίοι, έσμιξαν για ακόμα μια φορά, συζήτησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν. Εργαζόμενοι από κάθε γωνιά της Γης έστησαν τις δικές τους εκδηλώσεις, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν τείχη ανάμεσα στους εργάτες. Το Πάρκο του «Φιξ», στα Πατήσια, στην Αθήνα, έγινε για ένατη συνεχή χρονιά χώρος ανάδειξης της επιτακτικής σημασίας που αποκτά η ταξική αλληλεγγύη και πάλη. Κάτι που επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία της και η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία χαιρέτισε κατά την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο του κεντρικού διημέρου για τη μετανάστευση που διοργανώθηκε στο πάρκο, εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Πραγματοποιήθηκαν ακόμα εξορμήσεις και συσκέψεις με Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους, με στόχο όλη αυτή η δραστηριότητα να αποτελέσει μια ουσιαστική παρέμβαση στο πρόβλημα της μετανάστευσης, να γίνουν οι θέσεις του ΚΚΕ πιο πλατιά γνωστές, να συσπειρωθούν γύρω από αυτές περισσότεροι εργαζόμενοι, ντόπιοι και ξένοι. Να αναδειχτεί η ανάγκη ανασύνταξης, αναγέννησης του εργατικού κινήματος, που πρέπει να γίνει κοινή υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε οι κομμουνιστές και οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις εδώ και χρόνια παρεμβαίνουν στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, πρωτοστατούν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, συμβάλλουν έτσι ώστε να αναπτυχθούν στενότεροι δεσμοί μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών, να οργανώνονται κοινοί αγώνες. Με «όπλο» τις θέσεις που έχει επεξεργαστεί για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, σταθερά και με αποφασιστικότητα το ΚΚΕ αντιμετωπίζει και τη συντονισμένη προσπάθεια που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα, το κυνήγι των μεταναστών με όλα τα μέσα. Αποκαλύπτει ότι την εντεινόμενη επίθεση πυροδοτεί και ο φόβος που γεννά στο κεφάλαιο η ενίσχυση της ταξικής πάλης όλων των εργαζομένων. Παρεμβαίνει πολύμορφα αναδεικνύοντας την ανάγκη της αντιιμπεριαλιστικής, αντιμονοπωλιακής πάλης Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Απορρίπτει και επισημαίνει ως επικίνδυνη παγίδα το διαχωρισμό ανάμεσα σε νόμιμους και «λαθραίους» μετανάστες. Ενας διαχωρισμός που κρύβει τις αιτίες της μετανάστευσης, αθωώνει την αντιμεταναστευτική πολιτική και επιδιώκει να υψώσει ψεύτικα τείχη ανάμεσα και στους ίδιους τους μετανάστες.

Ολα αυτά αναδείχθηκαν μέσα από τις εκδηλώσεις του Κόμματος την περασμένη βδομάδα. Οτι οι εργαζόμενοι από όποια χώρα κι αν προέρχονται όχι μόνο μπορούν να κάθονται μαζί και να συζητούν, να ψυχαγωγούνται δημιουργικά, να παίζουν μαζί με τα παιδιά τους, να ενώνουν τα χέρια τους και τις φωνές τους. Αλλά και ότι - πάνω απ' όλα - χωρίς τη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας των εργαζομένων δεν μπορεί να δοθεί καμία λύση στα προβλήματά τους. Γι' αυτό και Ελληνες και μετανάστες εργάτες πρέπει μαζί, αποφασιστικά, να οργανώσουν την πάλη για τη ζωή και τα δικαιώματά τους, μέχρι να χτίσουν τη δική τους κοινωνία, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ