Κυριακή 5 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη

Το μήνυμα της ταξικής αλληλεγγύης ήχησε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Το μήνυμα της ταξικής αλληλεγγύης ήχησε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
«Δεν υπάρχουν τείχη ανάμεσα στους λαούς. Τείχη πρέπει να υψώσουν οι λαοί στο κεφάλαιο και την εξουσία του». Αυτό το ξάστερο μήνυμα έστειλαν την Πέμπτη το βράδυ Ελληνες και μετανάστες εργάτες στο 2ο Φεστιβάλ Ελλήνων και μεταναστών εργατών που διοργάνωσε η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Με τις μελωδίες του συγκροτήματος της ΚΝΕ, ένωσαν τις φωνές τους στέλνοντας το μήνυμα ότι η αντεργατική, αντιμεταναστευτική πολιτική και τα κατασταλτικά μέτρα θα συναντήσουν αντίσταση. Οτι μαζί Ελληνες και μετανάστες θα συνταχθούν στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Οτι σήμερα που το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του έχουν βαλθεί να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι εργαζόμενοι να μείνουν ενωμένοι.

Αυτό ανέδειξε με την ομιλία του κι ο εκπρόσωπος της Σουδανικής Κοινότητας, τονίζοντας ότι ένοχος για τα δεινά των μεταναστών, για τον ξεριζωμό τους, είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ο Αρσένης Τσιριγώτης, μέλος της ΝΕ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, κάλεσε την εργατική τάξη να δράσει από κοινού για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ.

Στο χώρο υπήρχε περίπτερο του ΠΑΜΕ για να έρθουν οι παρευρισκόμενοι σε επαφή με τα ταξικά συνδικάτα, αφού ο ενιαίος αγώνας Ελλήνων και μεταναστών μέσα από αυτά είναι μονόδρομος, όπως σημείωσε ο Κώστας Ψυχογιός, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ