Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΟΥΛΕΜΠ
Στα ύψη η κόντρα

Δυο ημέρες πριν την κλήρωση για τη νέα Ευρωλίγκα (είναι προγραμματισμένη για αύριο) και οι τόνοι μεταξύ των διοργανωτών της, με επικεφαλής τον Τζόρντι Μπερτομέου, και της Λίγκας των Ομάδων (ΟΥΛΕΜΠ), στην οποία ηγείται ο Αντόνιο Πορτέλα, φαίνεται ανεβαίνουν. Ο πρόεδρος και της ισπανικής Λίγκας για μια ακόμη φορά κατηγόρησε την Ευρωλίγκα και τον Μπερτομένου για τις προθέσεις του όσον αφορά το μέλλον της διοργάνωσης. Κεντρικό σημείο της διαφωνίας είναι η πρόθεση της Ευρωλίγκας για κλειστό πρωτάθλημα με εγγυημένα συμβόλαια από μια ελίτ ομάδων.

Η πλευρά Πορτέλα θεωρεί πως με το νέο σύστημα χορήγησης συμβολαίων μακράς διαρκείας πλήττεται ο ανταγωνισμός στην ACB Liga και αναφέρει πως «... θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εταίρων της και την ουσία του ανταγωνισμού του αθλητισμού που παραβιάζεται από την Ευρωλίγκα».

Μάλιστα, η ACB Liga αποφάσισε να προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Ελβετίας, καθώς και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ACB Liga προειδοποιεί τα μέλη της για οικονομικές συνέπειες από ενδεχόμενη απόφαση των παραπάνω αρχών κατά της Ευρωλίγκας και τονίζει πως όσες προτάσεις έχει καταθέσει για την αναδιάρθρωση του θεσμού χωρίς να πλήττεται ο ανταγωνισμός έχουν απορριφθεί.

  • Στο γκρουπ των ισχυρών του προκριματικού γύρου του EuroCup τοποθετήθηκε ο Πανελλήνιος, ενόψει της αυριανής κλήρωσης στη Βαρκελώνη, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να παίξει τον επαναληπτικό αγώνα στην έδρα του.
  • Την ήττα με 85-69 από τις ΗΠΑ γνώρισε η Εθνική εφήβων στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Οι Ελληνες διεθνείς βρισκόταν κοντά στο σκορ μέχρι τα τελευταία λεπτά, αλλά και πάλι, κάποια λάθη, όπως με τη Λιθουανία, τους κόστισαν τη νίκη. Σήμερα το πρωί (08.00), οι έφηβοι θα αντιμετωπίσουν την Αίγυπτο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ