Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Να ανοίξουν τα αρχεία για το «Κατίν»

Ο Βίκτωρ Ιλιούχιν, βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), σε επιστολή του προς τον υποδιευθυντή της στρατιωτικο-επιστημονικής επιτροπής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Α. Νοβοκότσιν, αναφέρεται στο αίτημα που έχει υποβάλει το ΚΚΡΟ από το Μάη του 2009, ώστε να δημοσιοποιηθούν όλα τα ντοκουμέντα, που βρίσκονται στο ειδικό αρχείο του Γενικού Επιτελείου και αφορούν την υπόθεση του «Κατίν».

Να υπενθυμίσουμε πως η υπόθεση αυτή αφορά την εκτέλεση χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών από τους ναζί το 1941, την οποία ο Γκαίμπελς προσπάθησε να «ρίξει» στην ΕΣΣΔ. Τις συκοφαντίες αυτές υποστήριξε το 1991 ο τότε Πρόεδρος της Ρωσίας, Μπορίς Γέλτσιν.

Ο Β. Ιλιούχιν σημειώνει στην επιστολή του πως συνεχίζεται στις μέρες μας η αντικομμουνιστική εκμετάλλευση αυτής της υπόθεσης, που αποκρύπτει και διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα. Αυτή η αντισοβιετική προπαγανδιστική επιχείρηση, σημειώνει ο Ιλιούχιν, στηρίζεται και από ρωσικά ΜΜΕ, μεταξύ άλλων και από τον τηλεοπτικό σταθμό «Ζβεζντά», του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Σ' αυτές τις συνθήκες, σημειώνει ο βουλευτής τους ΚΚΡΟ, είναι αναγκαία η δημοσιοποίηση όλων των σχετικών ντοκουμέντων. Σε διαφορετική περίπτωση, σημειώνει ο ίδιος, σε δύσκολη θέση θα βρεθεί και η σημερινή Ρωσία, σε βάρος της οποίας μπορεί να κινηθούν διώξεις από τους συγγενείς των θυμάτων αυτού του εγκλήματος.

Τέλος, ο Β. Ιλιούχιν ζητά να σταματήσει η αντικομμουνιστική προπαγάνδα από τον τηλεοπτικό σταθμό «Ζβεζντά».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ