Τετάρτη 8 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Στη λογική προστασίας του προϊόντος

Μένοντας για μια άλλη μια φορά μακριά από την ουσία, αυτή που αφορά τη σύνδεση του ντόπινγκ με τα συμφέροντα και τις λογικές του κέρδους που διέπουν το σημερινό επαγγελματικό αθλητισμό, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε νέα μέτρα καταπολέμησης του φαινομένου.

Αυτά προέκυψαν έπειτα από τη χτεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και συμμετείχαν οι πρόεδροι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, του ΔΣ του ΟΑΚΑ Αλεξάνδρα Μανού, του ΕΣΚΑΝ Χαρά Σπηλιωπούλου, ο διευθυντής του εργαστηρίου ελέγχου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ Κώστας Γεωργακόπουλος και ο εκπρόσωπος των δειγματοληπτών Νίκος Μπουρνουσούζης. Τα μέτρα κατά του ντόπινγκ, όπως τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης, είναι τα εξής:

-- Τα αποτελέσματα της εξέτασης των δειγμάτων θα ανακοινώνονται εντός δέκα ημερών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα στέλνονται σε εργαστήρια του εξωτερικού. -- Θέσπιση αυστηρότερων ποινών για αθλητές που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθώς και για τους προπονητές τους. -- Πρόληψη του ντόπινγκ με ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία. -- Το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ φεύγει από την αρμοδιότητα του ΟΑΚΑ και θα υπάγεται πλέον στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών.

Ωστόσω, όπως γίνεται αντιληπτό, και αυτά τα μέτρα (όπως και αντίστοιχα του παρελθόντος) έχουν περισσότερο κατασταλτικό χαρακτήρα, στηρίζονται στις λογικές της διαχείρισης και επί της ουσίας αφορούν στην καλύτερη προστασία του προϊόντος Αθλητισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ