Τρίτη 14 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση

Πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζουν σήμερα στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι και ερευνητές στα Ερευνητικά Κέντρα που διαμαρτύρονται για την προώθηση της πλήρους ιδιωτικοποίησης της έρευνας και την παράδοσή της στα συμφέροντα των επιχειρήσεων στο πλαίσιο και των αποφάσεων της Λισαβόνας. Οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν την κινητοποίησή τους από το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Β. Κωνσταντίνου 48) και θα καταλήξουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα επιδώσουν ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό. Στην κινητοποίηση καλούν η Ενωση Ελλήνων Ερευνητών, οι Σύλλογοι ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων ΕΙΕ, ΕΚΚΕ, ΕΛΚΕΘΕ, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το Συνδικάτο ΙΓΜΕ.

Οι παραπάνω φορείς, σε σχετική ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι «οι ερευνητές όλων των Κέντρων και των Ινστιτούτων καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική για την έρευνα, η οποία μέσα από καταργήσεις - συγχωνεύσεις - μεταφορές ή ακόμα και την υπονόμευση των ερευνητικών φορέων, έχει μοναδικό στόχο τον περιορισμό των δημόσιων φορέων της έρευνας, την καθιέρωση ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ενίσχυση της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας και τελικά την πλήρη εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της έρευνας».

Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ