Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΓΙΑΣ
Κινητοποιούνται για τα αιτήματά τους

Κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ και συγκέντρωση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χτες, από τους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς

Σε κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ, στη Λάρισα, προχώρησαν χτες οι μηλοπαραγωγοί της επαρχίας Αγιάς, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Απαίτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα σχετικά με τις αδιάθετες ποσότητες μήλων της περσινής σοδειάς και ικανοποιητικές αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από την ακαρπία και την χαλαζόπτωση. Διεμήνυσαν, δε, ότι δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους αν δεν δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους.

Οι μηλοπαραγωγοί κατέφτασαν στον ΕΛΓΑ με αγροτικά αυτοκίνητα και μετά την κατάληψη των γραφείων του Οργανισμού, κατευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου πραγματοποίησαν αγωνιστική συγκέντρωση. Εκεί αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας επέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στον Περιφερειάρχη Φ. Γκούπα, ζητώντας την μεσολάβησή του για να οριστεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το εισόδημα των μηλοπαραγωγών της επαρχίας Αγιάς, που ήταν ήδη ισχνό εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, δέχτηκε μεγάλο πλήγμα λόγω της ακαρπίας το 2008 και των καταστροφών από το χαλάζι, τον περασμένο Μάη, ενώ σχεδόν 4,5 εκατομμύρια κιλά μήλων παραμένουν αδιάθετα στα ψυγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά στις ζημιές από την ακαρπία, σύμφωνα με τα πορίσματα των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ, οι πληγέντες παραγωγοί θα πάρουν αποζημιώσεις - ψίχουλα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους θ' αποζημιωθεί μόνο για 3,6 κιλά μήλων ανά δέντρο, όταν η εκτιμώμενη παραγωγή, υπό κανονικές συνθήκες, έφτανε περίπου στα 80 κιλά μήλα ανά δέντρο.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους μηλοπαραγωγούς εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ