Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αμεση δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Πικετοφορίες και μοίρασμα ανακοίνωσης της Πανθεσσαλονίκειας Επιτροπής Αγώνα την ερχόμενη βδομάδα σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης

Αμεση δράση και οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ αποφάσισε η Πανθεσσαλονίκεια Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε προχτές μέσα από πλατιά σύσκεψη που διοργάνωσαν η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) και η δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα». Στην Επιτροπή Αγώνα συμμετέχουν δεκάδες ταξικά εργατικά συνδικάτα και αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις, ενώ ορίστηκε Γραμματεία για την καλύτερη λειτουργία της Επιτροπής.

Με πρωτοβουλία όσων συσπειρώνονται στην Επιτροπή, άμεσα θα τεθεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ σε συζήτηση στα συνδικάτα. Αντίστοιχα οι αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις θα θέσουν το θέμα στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις όλων των δημοτικών συμβουλίων.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα οργανωθούν σε όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης πικετοφορίες και μοίρασμα ανακοίνωσης των φορέων. Επίσης θα οργανωθούν παρεμβάσεις (τραπεζάκια, ταμπλό κλπ.) στις πλατείες, με στόχο την ενημέρωση όλου του λαού. Θα γίνουν παρεμβάσεις ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους με κάθε τρόπο οι λαϊκοί φορείς απ' τις γειτονιές της πόλης.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η Επιτροπή Αγώνα θα συζητήσει τους τρόπους κορύφωσης του αγώνα. Μια κορυφαία δράση, στον μακρύ αγώνα που απαιτείται, θα αποτελέσει το συλλαλητήριο των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ, το Σεπτέμβρη, στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα ταξικά εργατικά συνδικάτα, οι αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις από τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και οι τοπικές κινήσεις γυναικών που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα συμφώνησαν ότι η εμπορευματοποίηση και του νερού αφορά όλους τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης, που πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Θα δράσουν λοιπόν με γνώμονα ότι μοναδική λύση που εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα είναι η δημιουργία ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα διαχείρισης των υδατικών πόρων. Κάθε άλλη λύση (δημοτικοποίηση κλπ.) είναι ιδιωτικοποίηση από την «πίσω πόρτα». Προϋπόθεση για την αποτελεσματική υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού είναι η καταδίκη εκείνων των πολιτικών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που συμφώνησαν με την από παλιά προγραμματισμένη ιδιωτικοποίηση και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και τα «αιτήματα» του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ σε παρόμοιες ιδιωτικοποιήσεις (π.χ. ΟΤΕ κλπ.) ότι το 51% θα παραμείνουν στο Δημόσιο είναι χοντροκομμένα ψέματα και ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη παράδοση των οργανισμών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ