Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
Εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς

Να οργανωθούν ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία καλεί τους εργαζόμενους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

Τη σφοδρή επίθεση της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων στην αλυσίδα των σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» που εκφράζεται με εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς, απλήρωτη εργασία κλπ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η εργοδοσία μαζί με τους διευθυντές και τους υπεύθυνους των καταστημάτων έχουν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, με συμπεριφορές απαράδεκτες. Οι προσωπικές επιθέσεις ακόμα και οι χειροδικίες σε βάρος των εργαζομένων είναι, σχεδόν, καθημερινό φαινόμενο. Οι πιέσεις για να εργαστούν περισσότερες ώρες με εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας (χωρίς να πληρώνονται και με σοβαρές συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων) είναι πάγια ταχτική της εταιρείας «Ατλάντικ» (π.χ. δεν έχει πληρωθεί υπερωριακά η απογραφή της 2 Γενάρη και σε πολλούς εργαζόμενους δεν έχουν δοθεί τα ρεπό.

Επίσης, όπως τονίζει το Σωματείο, οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι μόνιμο φαινόμενο (π.χ. καθυστερημένα δίνονται τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα). Δε δίνεται σε πολλούς εργαζόμενους το επίδομα ταμείου, όπως και το επίδομα στους κρεοπώλες. Η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι με συμβάσεις πωλητών παρ' όλο που εκτελούν εργασίες ταμία ή κρεοπώλη, ενώ τυχόν έλλειμμα καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ