Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Απαιτεί να ακυρωθούν οι αντεργατικοί όροι

Να παρθούν πίσω οι αντεργατικοί όροι της ατομικής σύμβασης εργασίας που υποχρεώνονται να υπογράψουν όσοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται από την εταιρεία, στην οποία παραδόθηκε η «Ολυμπιακή Αεροπορία» από την κυβέρνηση της ΝΔ, απαίτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες με τη διοίκηση της πολυεθνικής ΜIG.

Στη συνάντηση, σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, επιβεβαιώθηκε ότι «η πολυεθνική MIG με αυτούς τους όρους επιδιώκει: την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, την αφαίρεση δικαιωμάτων, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, της συλλογικής δράσης, με στόχο την κερδοφορία της». Ως δικαιολογία η διοίκηση της MIG επικαλέστηκε την οικονομική κρίση, τις συνθήκες ανταγωνισμού που επικρατούν στις αερομεταφορές και πρόβαλε ως μόνιμη επωδό τη λέξη κέρδος. Δήλωσε δε ότι τάχα σε έξι μήνες οι όροι αυτοί θα αλλάξουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους και να αντιπαλέψουν αυτούς τους όρους». Μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να παλέψουν για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, «να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να δημιουργήσουμε επιτροπές και πυρήνες αγώνα παντού, σε κάθε χώρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ